El fiscal general de Washington estudia imputar a Trump por incitación a la violencia

| Washington |

Valorar:

El fiscal general de Wasington D.C., Karl Racine, ha anunciado que está estudiando la presentación de cargos contra el presidente saliente de Estados Unidos, Donald Trump, por incitación a la violencia al apoyar a los manifestantes que asaltaron el pasado 6 de enero el Capitolio.

Racine ha explicado en declaraciones a la NBC que la investigación está abierta, aunque considera necesaria la imputación «mientras haya un claro reconocimiento de incitación que pueda previsiblemente llevar a la violencia».

En concreto ha mencionado a Trump, a su abogado, Rudy Giuliani; a su hijo, Donald Trump Jr, y al miembro de la Cámara de Representantes Mo Brooks, por sus arengas a la multitud que posteriormente atacó el Capitolio, sede del poder legislativo estadounidense.
«Está claro que se animó a la multitud, que les animaron y dirigieron hacia el Capitolio en lugar de calmarla o al menos remarcar la necesaria naturaleza pacífica de las protestas. Animaron a esa gente, la azuzaron», ha declarado.

Racine ha reconocido que existe una directriz de la Oficina de Asesoramiento Legal que desaconseja imputar a un presidente en el cargo, pero ha argumentado que a Trump solo le quedan nueve días en el poder y que la investigación irá mucho más lejos en el tiempo. «No voy contra el presidente ni contra nadie», sino que se ciñe a «los hechos», ha argumentado.

Este mismo lunes la Cámara de Representantes ha abierto formalmente el juicio de destitución o 'impeachment' contra Trump por «incitación a la insurrección» por su apoyo a los manifestantes que el pasado 6 de enero asaltaron el Capitolio.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Crític
Hace 8 meses

El dels EEUU és de traca.... Es presenten com el gran model democràcia i basta veure com han actuat internacionalment: dirigint i donant suport a totes les dictadures del món que econòmicament els interessen; provocant guerres per aconseguir petroli; fent assassinats selectius (i no tant selectius).... I per arrodonir-ho tot, a algun dels seus presidents li han donat el Noble de la Pau!!!!. Realment, ens ho hem de fer mirar i començar a posar les coses al punt que correspon.

En Trump (i molts dels seu votants) són perillosos, molt perillosos.... En Trump més que segur que és un psicòpat i molts psicòpats arriben a càrrecs amb poder. EEUU no és un model per a cap país. Es basen en uns pressuposts injusts: la gent només val pel que té i per l'èxit econòmic. I no volen redistribuir la renda de manera justa. No volen pagar imposts. El mateix Trump no ha pagat res durant anys... I no tenen ni un sistema educatiu just, ni sanitat pública decent... En fi, un desastre

Valoración:1menosmas

cromapons
Hace 8 meses

Es el mateix que pasa quant veiem a militars demanant l'afusellament de mil.lions d'espanyols, o es dirigeixen directament al Rei pq dongui un pas endavant i encapçali un cop d'estat per "restituir la democracia." segrestrada pels comunistes. Es el mateix que pasa quant un CGPG plagat de jutges aduladors de la Monarquia o directament de exmembres del PP es resisteix a la seva renovació i sentencia mes amb la ideologia que amb la justicia, com va pasar amb els independentistes.El perill es gran , avui en dia l'odi als inmigrants, a les vacunes o simplement als diferents, esta normalitzat a tot el mon, o sigui que si no ens possem en marxa contra el feixisme no ens en sortirem i dins de poc la llibertat será una utopia. Al feixisme no s'el tolera, s'el combat.

Valoración:1menosmas

cromapons
Hace 8 meses

L'asalt al Capitoli ha estat la noticia que mès m'ha conmocionat els darrers dies. Veure com persones que diuen estimar el seu pais, trenquen portes i vidres, que amenaçen a policies amb resultat de morts, tot pensant que estan salvan la seva patria, és la raó que em fa pensar que el feixisme es una enfermetat que va a mes, ja que avui en dia es norma corrent que es vegin diariament conductes que duen a aquestes situacions, a presumir que un goern legitim escvollit pels ciutadans a les urnes es un govern ilegitim o ilegal. Es aquest el tema. A Espanya hi ha una conspiració contra el govern central que vol disuadir els ciutadans que el govern de la nació es un govern ilegitim format per comunistes i independentistes, quant tothom sap que aixó no es veritat, peró ells continuen amb la seva estrategia de desqualificació i es entonces quant el feixisme troba un clau ardent on agafarse i justificar tots els seus delictes.

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1