Un viatge gastronòmic per Catalunya

Catalunya és una joia pels seus paratges naturals, per les seves magnífiques platges, pels seus monuments, però també cal conèixer-la pel paladar

Valorar:
preload

19-09-2016

Catalunya és una joia pels seus paratges naturals, per les seves magnífiques platges, pels seus monuments. Milions de turistes la visiten cada any, encara que molts d'ells no surten de l'emblemàtica Barcelona. Si parlem d'una escapada de diversos dies, la Ciutat Comtal reté al turista, però en estades més prolongades o per fer turisme interior, és molt recomanable deixar-se enlluernar per altres bonics racons.

Si parlem d'un lloc com Catalunya, val la pena també conèixer-la pel paladar, submergir-se completament en el turisme gastronòmic. I és que la comunitat és rica en matèria primera procedent de la seva horta mediterrània i del mar, sent a més típic barrejar tots dos en plats que recullen la seva essència, els "mar i muntanya".

El turista pot degustar el deliciós menjar català en un bon suquet, una sarsuela o una calçotada, acompanyant el plat pel també típic pa amb tomàquet. Els embotits de la serra, com el famós fuet de Vic, han de tenir especial protagonisme, tot regat amb vins típics del Penedès o el Segre, entre altres zones. Per descomptat, no s'ha d'abandonar Catalunya sense brindar amb cava català. Tampoc sense tastar una crema catalana, panellets (típics del Dia de Tots Sants) o carquinyolis, algunes de les postres típiques que endolciran el moment.

Una guia completa

Donada la riquesa de la gastronomia catalana i l'apreciada que és per aquest turista que desitja conèixer nous sabors en plats amb alta qualitat, es feia necessària una guia que inclogués els seus restaurants. I Guiacat és capaç de trobar les millors opcions al voltant de la recerca restaurants a Catalunya, en funció de diversos criteris.

Un d'ells és el de la localització. La guia ordena els restaurants en funció de la zona en la qual es troben, des de l'Alt Camp al Vallès Oriental, passant per descomptat per Baix Penedès, Osona, Val d'Aran o La Cerdanya.

Per descomptat, i com tota guia que es preï, Guiacat també ordena els restaurants segons les opinions dels comensals que han passat pels diferents restaurants. A més, es poden trobar en diferents idiomes (espanyol, català, anglès i francès) i es poden aplicar filtres per trobar-hi valoracions de llocs que es troben en una zona concreta. Les valoracions inclouen criteris puntuables com el servei, el menjar, la relació qualitat/preu o l'ambient.

Un apartat interessant és també el de les ofertes, en el qual es poden trobar des d'una ampolla de cava gratuïta, les postres de la casa o fins i tot una classe de cuina. També es pot buscar a través del filtre per ciutat si estan buscant ofertes en una zona concreta.

Per a aquells turistes més sibarites, aquells que volen gaudir de lo millor sense mirar el preu o el lloc de localització, poden mirar els restaurants més ben valorats a la pestanya "Top". Amb els vots rebuts es fa una mitjana que es va ordenant. Al blog, finalment, s'inclou també informació en forma d'articles i fotos.

La nostra proposta

Una ruta gastronòmica per Catalunya inclouria la Vall d'Aran. Donades les baixes temperatures hivernals, les receptes per mantenir-se calents passen per rics estofats, com l'olla aranesa, que han passat de generació en generació. Caldria acompanyar amb un ric formatge brossat, especialment de la zona, i acabar amb les típiques creps.

Recorrent les comarques del Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i el Berguedà, s'arribaria a Osona, a la qual s'elaboren embotits com el fuet i la llonganissa de Vic, però també altres productes com el bisbe, la somalla o el botifarró. Les seves terres ens regalen cada any rics bolets i la molt apreciada tòfona negra, una veritable exquisidesa.

Arriba l'hora de deixar la muntanya i passar a la costa, a algun lloc com la comarca del Barcelonès. Una bona opció és demanar un ric arròs parellada, una paella amb marisc i carn ideal per compartir. Donada la riquesa en varietat i qualitat de fruites i verdures, no estaria de més acompanyar amb una amanida completa o, si es prefereix, amb una coca de verdures.

En el camí, no oblidis tenir Guiacat a mà per saber quins són els restaurants propers i millor valorats per degustar la cuina catalana.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

tom
Hace más de 3 año

El artículo ...... por qué no en castellano? Para que lo entienda todo el mundo y pueda deleitarse con la original cocina catalana. Pan con tomate, en el Norte de niño lo tomaba, en Andalucia te encuentras en el mostrador de los bares de cualquier pueblo: pan tostado de hogaza grande, una aceitera -del buen aceite- grande en un plato rodeada de ajos, luego se añade el jamon, pues mira que no lo llaman pan con ajo, aceite, tomate rayado, y jamón -del bueno, no lo llaman pan andaluz, y la crema catalana, yo desde niño he comido la "crema catalana", y nunca se llamó la "crema de mi tierra", se llamaba y se sigue llamando NATILLAS, El pan con tomate ....... en Andalucía hace mas de 100 años que lo toman los niños para merienda ........... va a resultar que el SALMOREJO es catalán .......

Valoración:-2menosmas

Australopiteco
Hace más de 3 año

la paella es valenciana y el resto mediterráneo, las creps francesas y como siempre cataluña apropiándose de cosas que no son suyas.. ya sea territorio o comida.. y el pan con tomate sigue siendo Mediterráneo digan lo que digan los catalanes no es suyo :D! y deberían escribir el articulo en Castellano ya que sigue siendo el primer idioma de ESPAÑA a menos que solo sea para los catalanes dicho articulo y no quieran turismo.

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1