El compromís real de l’art

Amb tiranya de lluna

|

Valorar:

Una de les pàgines més interessants que escriu l'art al llarg del temps és que s'adscriu al compromís amb la realitat provocant reflexió, oferint informació des de la creativitat i la bellesa pròpia de l'artista. El Premio Photo España Ojo de Pez de Valores Humanos aposta clarament per aquest valor artístic amb la proposta de temes com la solidaritat, l'esforç, l'ètica o la justícia.

Simona Ghizzoni (Itàlia, 1977) ha resultat la guanyadora pel seu treball "Odd days" ("Dies estranys") en què plasma a través de la seva fotografia diversos trastorns alimentaris i el llarg procés de recuperació en clíniques especialitzades.

Ghizzoni dedica la seva fotografia a la temàtica social, fent especial atenció al tema de la dona, en diversos projectes d'investigació personals. La fotògrafa va realitzar la seva tesi a la història de la fotografia psiquiàtrica i ha declarat que amb el seu treball pretén "donar la clau per entendre la malaltia i la soledat que pateix aquesta gent". Simona Ghizzoni s'ha apropat a la intimitat del trastorn alimentari amb la seva càmera i la resposta de les afectades ha estat positiva en tots els sentits, tant artístics com humans.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.