TW
0

Ahir dimarts es va celebrar el dia internacional d'internet segur, una data que la Brigada d'Investigació de Delictes Tecnològics, la Comissió Europea, Microsoft i l'associació "Protégeles" van aprofitar per llençar un missatge de precaució sobre l'ús de xarxes socials per part dels menors i els adolescents, perquè aquests no arribin a ser víctimes de cap delicte. Deia Francisco Fonseca, representant a Espanya de la Comissió Europea, que existeix un clar compromís de la institució, ja que fins l'any 2015 destinarà 55 milions d'euros per aconseguir una xarxa més segura. "Hem d'ensenyar als joves europeus a desconfiar de desconeguts", afegia.Resulta que el 40 per cent de les xarxes socials europees s'han adherit al protocol de seguretat que fa que els perfils dels menors només siguin visibles per defecte, pels seus amics. Era el comissari en cap de la Brigada d'Investigació de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional, Manuel Vázquez, qui advertia que amb els menors cal tenir les mateixes precaucions a internet que en la vida real, "els pares s'han de preocupar en el món virtual d'on són els seus fills de la mateixa manera que ho fan en la vida real, cal marcar-los unes pautes per a que tenguin una navegació segura i responsable. Els joves no valoren el perill que pot existir, perquè no tenen l'experiència vital dels adults". La preocupació radica en que molts de menors faciliten dades privades, que poden ser utilitzades per possibles agressors.
Per la seva banda, Juan Carlos Fernández, director general de Consum i Online de Microsoft Ibérica destacava que per a aconseguir un internet més segur cal posar a disposició dels pares una sèrie de programes gratuïts per a que aquests puguin vigilar i fer el seguiment dels hàbits dels seus fills.
Sense dubte internet és una eina que no és ni bona ni dolenta per si mateixa. Dependrà de l'ús que en fem i de la nostra responsabilitat individual i col·lectiva.