TW
0

Amb l'objectiu de contribuir a la difusió sobre la importància del reciclatge i la separació de residus, Triatges Menorca convoca el concurs "Escoles Verdes. Premis Triatges Menorca als projectes ambientals" per als centres escolars de l'Illa. És un certamen que vol fomentar les bones pràctiques ambientals als centres educatius, premiant els programes i les accions que es considerin més innovadores, amb una major implicació per part de la comunitat educativa i amb més incidència sobre l'entorn.
Poden participar en aquesta convocatòria tots els centres d'Infantil, Primària i Secundària i Batxillerat de Menorca presentant un màxim de dos projectes per centre.
Els projectes han d'estar avalats per un mínim de dos professors de cada centre i han de ser programes que ja estiguin en funcionament durant aquest curs escolar o noves iniciatives que el centre vulgui implementar durant el proper curs 2010-2011.
Es valorarà especialment la innovació de les propostes, encara que s'admeten propostes i programes que ja hagin estat presentats a altres convocatòries d'àmbit públic o privat.
Els participants han de presentar una memòria explicativa de cadascun dels projectes que optin als Premis Escoles Verdes. Les memòries les han d'elaborar el mateixos alumnes i es podran presentar en el format que cada centre consideri més adient, ja sigui en suport paper, digital, audiovisual o altres.
Les memòries han d'especificar la següent informació:
- col·legi i curs que presenta la proposta així com el nom del professor i alumnes
- explicació de la proposta ambiental i les mesures específiques que contempla
- objectius
- calendari i pla d'implementació al centre
- grau d'implicació de la comunitat educativa en el projecte
- resultats obtinguts en cas que el projecte ja s'estigui aplicant
- dades de contacte del centre
Els centres interessats han de formalitzar la seva inscripció a través de la pàgina web www.triatgesmenorca.es, emplenant el formulari de la secció "visitas escolares".
El termini d'inscripció finalitza el proper 15 de març i els centres disposen fins dia 31 de maig per presentar les propostes, que s'han de remetre a Triatges Menorca SL c/ Cap Negre 3, POIMA, 07714 Maó, indicant la referència de Concurs Escoles Verdes.
Triatges Menorca atorgarà tres premis en metàl·lic de 1.500, 1.000, i 500 euros per als centres escolars que presentin els millors projectes. La deliberació del jurat es farà pública el dia 7 de juny de 2010 i els premis es lliuraran en un acte públic al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries.
Tots els centres educatius que participin en el concurs podran fer una visita guiada per conèixer l'activitat de la planta de reciclatge, visites que es poden concertar a la pàgina web de Triatges Menorca.
Si teniu qualsevol dubte o voleu ampliar informació, podeu contactar amb l'empresa a través del telèfon 971378944