TW
0

El Departament de Llengües Estrangeres de l'Escola d'Adults de Maó i els alumnes d'Anglès del segon cicle d'ESPA (Educació Secundària per a Adults) vam viatjar el passat mes de febrer a Londres amb la intenció d'atracar-nos un poc més a la cultura anglesa, anar a la descoberta d' aquesta interessant ciutat i xalar un cap de setmana lluny de les nostres rutines.Després de dos mesos de preparatius, rifes i activitats amb les quals vam recaptar l'ajut necessari per tal de fer realitat la nostra idea, vam partir cap a Londres el divendres dia 5 de febrer, amb fred i molta il·lusió.
Teníem per endavant dos dies per recórrer la ciutat, visitar els punts més emblemàtics, fer "shopping" i tastar els menjars més típics. La sort ens va somriure ja que, tot i que feia fred, no va ploure cap dia, i dissabte matí, després de visitar les Cases del Parlament amb el famós rellotge Big Ben, vam fer un recorregut fluvial pel Tàmesi fins a la Torre de Londres, on ens vam fotografiar amb un dels "beefeaters", els guardians de l'històric monument on molts personatges il·lustres van ser empresonats i fins i tot executats.
El nostre recorregut va incloure una visita a l'antic mercat de Covent Garden, ple d'actuacions de carrer i botigues amb molta animació, la City i la catedral de Saint Paul. Després ens vam deixar caure per les botiguetes de l'encisador Portobello market, i vam acabar el dia en un típic pub de la zona.
Com bons turistes, l'endemà no ens vam perdre el canvi de guàrdia del Palau de Buckingham, envoltat pels jardins de Saint James's Park, vam visitar la National Gallery, on es troben moltes de les millors obres d'art del món i vam conèixer els luxosos magatzems Harrods, propietat del multimil·lionari Al Fayed, pare de l'home que va morir juntament amb la princesa Diana en un accident d'automòbil a París.
Podríem dir que el viatge va ser un èxit. Vam conèixer una part d'aquest món anglosaxó tan proper a nosaltres i sovint també tan desconegut. Però l'experiència més valuosa va ser la convivència entre vuit persones que quan vam partir gairebé no ens coneixíem i que avui som amics.
Esperem tornar-hi l'any vinent, i animam a tots aquells que vulguin , a viure aquesta oportunitat de conèixer altres llocs amb nosaltres. Fins aviat.