TW
0

No és que a la redacció de "Xoc" ens hagin agafat ganes de fer confessions íntimes, sinó que avui ens volem fer ressò de l'estudi Mediascope Europe que realitza l'Associació Europea de Publicitat Interactiva des de fa set anys i que diu que el 47 per cent dels espanyols assegura que a dia d'avui ja no pot viure sense internet. Aquest estudi posa de manifest que internet es consolida com el mitjà més consumit pels espanyols en l'actualitat, una mica per davant, fins i tot, de la clàssica televisió. Les dades ens situen dins d'Europa en el cinquè lloc. Els resultats de l'informe incideixen en la dependència que tenim els espanyols de la xarxa. I mostra, per exemple, que quasi un 50 per cent dels internautes ens connectam a través de dispositius mòbils que ens permet accedir a internet a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. Segons l'estudi, pel que fa a les activitats més populars que realitzam a través d'internet trobam l'ús del correu electrònic (86 per cent dels espanyols), la participació en xarxes socials (65 per cent), la missatgeria instantània (62 per cent), la descàrrega de música (46 per cent) i el visionat de vídeos, pel·lícules o televisió (també, 46 per cent). Prop de tres quartes parts de la població espanyola visita pàgines d'informació general i més de la meitat, entra a pàgines d'informació local.
Altres gestions que portam a terme a través d'internet i que abans fèiem a través d'altres vies són per exemple l'organització de viatges, els tràmits amb l'administració pública i comprar. De fet, el comerç electrònic ha crescut significativament, i per exemple, el 96 per cent dels consumidors cerca informació de les seves compres a internet i el 77 per cent compra online.
Una dada curiosa que aporta l'estudi Mediascope Europe és la que diu, que el 21 per cent dels usuaris espanyols veu la televisió mentre està connectat, cosa que també passa a la resta d'Europa amb xifres aproximades i que es relaciona directament amb l'ús de la banda ampla sense fils i del portàtil. Som 121 milions de persones a Europa que empram aquesta connexió.