TW
0

El passat dia 23, a l'Espai Rotger, i organitzat per Joventuts Musicals amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra, es va celebrar el primer concert de la temporada amb l'actuació de la jove i notable pianista Mireia Frutos, que executà un programa variat i atractiu amb peces que requereixen gran domini tècnic i un sentit líric i a la vegada íntim.


La fantasia en do menor K 396 de W.A. Mozart va ser la iniciació del programa, una obra en què en un festival de notes i accelerats arpegis, expressa l'alegria de viure i a la vegada estableix un contrast amb passatges que semblen exclamacions angoixoses. La primera part es va tancar amb una sonata de J.Brahms la número 1 en La major op. 1. Es tracta d'una obra brillant amb passatges molt inspirats i un estil vigorós i trepidant a l'allegro i scherzo, i un melòdic i camperol adagio que recorden una certa influencia de la música popular hongaresa. Mireia Frutos ja va demostrar amb l'execució d'aquestes dues primeres obres la seva preparació i sentit de la musicalitat.

A la segona part va interpretar "Imatges" del quadern segon de C.Debussy, que dintre de la corrent impressionista francesa escriu diverses composicions programàtiques, expressant l'estat d'ànim davant diferents ambients de la natura com "Cloches a travers les fuilles", et "La lune descend sur le temple qui fut" i "Poisson d'or".Per acabar va tocar la Fantasia op 28 de A.Scriabin que té forma de sonata en un sol moviment i posseeix un caràcter virtuosístic. Novament, la delicadesa i la passió interpretativa de Frutos es feren patents sent llargament aplaudida, fet pel qual brindà un bis amb una composició del jove compositor David Pellejer titulada Impromtu n. 1