Joan Mercadal, nou president de l’Orfeó Maonès

L’entitat cultural de Maó celebrà divendres la seva assemblea anual de socis, en què Josep Mercadal deixà la presidència i s’acceptà la única candidatura que s’havia presentat

|

Valorar:
preload
Joan i Josep Mercadal, divendres, després que l’assemblea acceptés el nou president

Joan i Josep Mercadal, divendres, després que l’assemblea acceptés el nou president

Gemma Andreu

Joan Mercadal ha estat escollit com a nou president de l'Orfeó Maonès. El nomenament va tenir lloc a l'assemblea anual celebrada divendres vespre, on Mercadal arribava com a únic candidat. Així, els socis l'escolliren per liderar la nova directiva.

Joan Mercadal, o Nito Xuquí com se'l coneix, agafa el relleu al fins ara president Josep Mercadal, qui feia vuit anys que presidia l'Orfeó. Una etapa que es complementa amb catorze anys més en què va formar part de diferents juntes directives, des de 1986, quan hi entrà a formar part per primera vegada.


Lira d'Or

Precisament, aquesta llarga trajectòria dins de l'entitat, i la gran tasca realitzada durant tants anys, ha estat reconeguda per l'assemblea. Per això, els propis companys de junta de Josep Mercadal van proposar concedir-li la Lira d'Or, la màxima distinció de l'entitat. Un suggeriment que va ser estalonada pels socis.

El ja expresident de l'Orfeó Maonès explicava ahir que per a ell «ha estat una gran alegria». De fet, admetia que «estic una mica copsat i sorprès, no estic segur de merèixer aquesta distinció».

I és que Mercadal és conscient que «només hi ha deu o dotze persones que han rebut la Lira d'Or, i l'entitat complirà ja 125 anys d'història».

Durant els 28 anys que Josep Mercadal ha format part de les successives directives, «he fet feina perquè creia que ho havia de fer, però mai ho vaig fer perquè se m'hagués de fer cap reconeixement», expressà, tot reiterant que «ho he rebut amb molta sorpresa i encara estic una mica estorat, no acabo de fer-me'n una idea».

Quant a la feina feta, Mercadal valora especialment que baix la seva presidència «es poguessin acabar les obres del teatre, i que l'entitat pugui tenir un espai ben enllestit, amb bones condicions acústiques i escèniques», un projecte que havia iniciat la directiva anterior, i que completà la seva.


Relleu

El relleu en la presidència de l'associació es produirà els propers dies, si no es presenten al·legacions.

Quant a l'entrada de Joan Mercadal com a president, Josep Mercadal creu que «sempre és bo que hi hagi una renovació, amb idees noves i gent nova».

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

josé Manuel García
Hace más de 6 año

El último comentario podría identificarse y dar la cara. Bep molt bona feina amb un bon grup que t'ha ajudat com a junta. Crec que et mereixes el reconeixement de tot s'Orfeó i aquest "orfeonista" ni puta cas. Sabem que per circumstàncies s'han de prendre mesures per poder tirar andavant, clar que s'ha de llogar el teatre, ajuda a financiar i a més creacions pròpies per no poder crubrir les despeses es enfonsar la entitat. Molt bona gestió, tot pot ser millorable però no per aquest motiu s'ha de desprestigiar a una persona que ho ha donat tot durant tants d'anys, Andavant al nou president i an Bep, ànims per aquesta nova etapa que tens davant. Un bon músic, un bon president, un bon amic.

Valoración:-19menosmas

Foner
Hace más de 6 año

Els Orfeonistes estèim d'e enhorabona !!! Ben arribat aquet camvi tant nessesari .... Comfiam plenament amb tu ,Nito !!!

Endavant i molta sort !!!!

Valoración:15menosmas

Diego Prado
Hace más de 6 año

Enhorabona per en Nito: és un bon element. I enhorabona per en Bep i aquesta merescuda Lira d'Or.

Valoración:-4menosmas

orfeonista
Hace más de 6 año

Enhorabuena al nuevo presidente del Orfeón, al cual le deseo muchos éxito en su nueva etapa. Le recomiendo que no siga con la linea continuista del anterior presidente, el peor y mas discordante que ha tenido nunca esta Entidad. Mal empezamos con la costumbre de esta Entidad con los homenajes y liras. ¿Se merece una medalla de oro un Presidente que lo que ha hecho es alquilar a terceros el salón teatro, dejar al actividad propia a mínimos y agraviar a muchos Orfeonista?

Valoración:25menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1