L’Esperança Rotger Quartet reviu la música del llegendari Bebo Valdés

El conjunt liderat per la pianista ciutadellenca actuà dissabte a l’Auditori Viniseum, en una actuació d’homenatge al desaparegut músic cubà

|

Valorar:
preload
Esperança Rotger amb el contrabaixista Horario Fumero

Esperança Rotger amb el contrabaixista Horario Fumero

16-02-2014

L'Esperança Rotger Quartet ha actuat aquest dissabte a l'Auditori Viniseum de Vilafranca del Penedès. Un concert emmarcat en la programació del Jazz Club Vilafranca, i que duia per títol «A mi Bebo». Un homenatge a la memòria d'una de les més grans figures de la música cubana, Bebo Valdés, l'esperit del qual va sobrevolar per la sala catalana durant tota la vetllada de la mà de grans temes del compositor i pianista, desaparegut el 22 de març de 2013.

La pianista ciutadellenca ha format un quartet de luxe, amb el trompetista Matthew Simon, que va gravar tres discs amb Bebo Valdés; el contrabaixista Horacio Fumero, que també havia estat de gira per Espanya amb el músic cubà; i el percussionista Pablo Gómez, un gran especialista dels ritmes llatins.

El quartet va fer reviure el màgic estil de mestre Valdés, interpretant peces seves transcrites de diferents discs. I és que el músic cubà no es conformava a resseguir els pentagrames, sinó que transformava les partitures en obres úniques, amb tocs personals i únics.

Esperança Rotger va actuar la primera mitja hora en solitari, sonant temes com «La comparsa», «Tu sonrisa», «La bella cubana» o «Lágrimas negras». Després, anaren entrant en escena els altres components del grup. Primer, Horacio Fumero, amb qui sonaren temes com «Sabor a ti» o «El manisero», i més tard, amb el quartet al complet sobre l'escenari del Viniseum.

Va ser el retorn a la Cuba dels anys 50 quan, segons la pianista, «es fusionà la música negra amb la tècnica de clàssica i el jazz».

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Marc Ungol
Hace más de 6 año

Tomeu, m'hi juc un euro a que els conviden al Festival d'Estiu de Ciutadella...

Valoración:-1menosmas

Tomeu
Hace más de 6 año

A veure si aquest espectable arriba als escenaris menorquins!

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1