A la roda de premsa el mag va convertir 10 euros en una entrada. | Javier Coll

TW
3

El mag Fernando García duu avui al Teatre Principal el seu espectacle «Ilusión», amb el que ha realitzat ja més de cent funcions per tota Espanya. Un show que arriba a Menorca per col·laborar amb Caritas, entitat que rebrà la recaptació íntegra que es faci amb la venda d'entrades, i que es destinarà a ajudes d'emergència i de primera necessitat per a les famílies més necessitades.

Per uns preus econòmics de 10 euros els adults i 5 euros els fillets, els espectadors presenciaran un espectacle de poc més d'una hora que és «divertit, fresc, desenfadat, i molt variat, amb jocs de llums i música», segons explicava ahir el propi Fernando García. És una proposta on «l'espectador hi trobarà aparicions, transformacions, levitacions», amb «jocs de màgia clàssics però també amb màgia amb un concepte més modern».

Interacció amb el públic
Però, què seria d'un espectacle de màgia sense el públic? «Utilitzo l'espectador, per disfressar-lo, perquè formi part del joc, i és molt participatiu, surt molta gent a l'escenari».

El mag afirma que el show és per a tots els públics. De fet, explica que «quan estic creant un número no plantejo si serà per a fillets o per als majors».

Un joc d'il·lusions
Fernando García considera que «quan ets un fillet no penses racionalment». De fet, apunta, «més que de trucs, parlaria d'il·lusió», i creu que «quan et fas adult perds la mirada infantil», cosa que intenta solucionar el mag. «Només deman que venguin, que es relaxin i que tornin a ser fillets, i jo hi posaré la resta».

En aquest espectacle s'hi han implicat l'Ajuntament de Maó, la Fundació Teatre Principal i l'empresa Regestril, per estalonar la feina que realitza Caritas amb les famílies que pitjor ho estan passant.

L'espectacle serà avui capvespre a les 19 hores i encara hi queden entrades a la venda. Feia quatre anys que no hi havia una nit de màgia al teatre maonès. El darrer en actuar-hi va ser Tamariz.