La mítica Obús, una de les bandes més representatives del heavy metal espanyol dels anys 80 i 90, oferirà dos concerts a l’Akelarre del port de Maó els dies 23 i 24 de maig. | Fran Crea

TW
0

La mítica Obús, una de les bandes més representatives del heavy metal espanyol dels anys 80 i 90, oferirà dos concerts a l'Akelarre del port de Maó els dies 23 i 24 de maig.

Els amants del rock dur tenen una cita ineludible a l'Akelarre, amb un dels grups que, junt amb Barón Rojo, van ser els màxims exponents d'aquest gènere musical al nostre país.

El 1981 Obús va gravar el seu primer disc, «Prepárate», que els va llençar cap a l'èxit, amb un concert de presentació a Madrid, en què van sonar temes com «Va a estallar el Obús», «Solo lo hago en mi moto» o «Pesadilla nuclear».

Només un any després van editar el seu segon disc, i el 1984 va arribar «El que más», el tercer, enregistrat amb importants col·laboracions, com la d'Adrian Smith, d'Iron Maiden, que els va escriure la cançó «Alguien». I així fins a set discs fins a 1990, quan van editar «Otra vez en la ruta». Just després, i coincidint amb els moments de crisi del heavy metal, Obús feia una pausa, que es perllongaria fins 1996, quan el grup tornà amb nous concerts i nous temes. cançons que es plasmen el 2000 al disc «Desde el fondo del abismo».

Després vindrien tres discs més, el darrer, «De Madrid al infierno», un directe del concert que van fer a la capital el 2011, que tancava una gira per commemorar el seu trentè aniversari. Ara, Obús està immers en el Tour 2014, una gira amb la qual aterrarà a Maó el mes de maig, oferint dues actuacions, i en la que el grup local Aces High serà teloner, fent un tribut a Iron Maiden.