Els glosadors i la sonadora menorquina van encetar el festival a Sabadell. | S.M.

TW
0

Aquest cap de setmana, Sabadell s'ha convertit en punt de trobada per al món de la cançó improvisada. No hi ha faltat una representació menorquina. Després de passar per Palma, Ferreries, València i Manacor, les Dotze Hores de Cançó Improvisada arribaven a Sabadell. Una iniciativa, aquesta, que cada any aplega a un poble diferent glosadors de diferents indrets de parla catalana, amb l'objectiu de compartir el vers improvisat.

És així com, amb la col·laboració de Soca de Mots, els glosadors menorquins Pere Pons, Xavi Triay i Josele Abelairas, i la sonadora Annabel Villalonga, han representat Menorca en aquest festival.

Amb una gran concurrència es va fer una mostra de melodies amb què actualment es fa vers improvisat, com poden ser les albades de València, les jotes de les terres de l'Ebre, les corrandes, garrotins, nyacres i gloses menorquines i mallorquines.

Els glosadors menorquins van ser els encarregats d'inaugurar la jornada a les 12 hores al centre de Sabadell, iniciant una ruta per diferents bars, a ritme de cançó improvisada, fins a la mitjanit.