‘Viu Sant Joan’, el disc d’‘Es Diari’

El «Menorca» reuneix en un CD de música fresca i festiva les millors cançons de la festa, amb diferents intèrprets convidats, un producte que sortirà a la venda en la setmana del 5 de maig

|

Valorar:
preload

Els cantants i representants dels grups musicals, en una de les trobades d’enregistrament a Acústic Menorca

26-04-2014Gemma Andreu

«Viu Sant Joan» és el títol del disc que prepara el MENORCA «Es Diari»,  perquè tothom pugui gaudir aquestes festes de la música més fresca i festiva. Es tracta d'un original projecte musical que s'editarà en format de disc compacte i que recull diferents cançons que sonen diversos intèrprets i grups musicals convidats. Aquest treball discogràfic ben segur que serà una de les sensacions d'aquest Sant Joan, amb la idea de que es pugui sentir per cases i carrers per ambientar les festes. El MENORCA «Es Diari», posarà a la venda «Viu Sant Joan» a partir de la setmana del 5 a l'11 de maig. El disc es podrà comprar directament a les oficines d'«Es Diari» a Ciutadella (carrer Beat Castell Camps, 32) i a Maó (carrer Cap de Cavalleria, 5, a POIMA). El preu serà de 4 euros per als subscriptors i de 5 euros per a la resta de públic.


Temes santjoaners

El disc comença amb la cançó «Un quant temps de bon exemple», una forma original d'encetar el repertori musical santjoaner. Es tracta d'un recitat de «Foc i Fum» de'n Rafel -quan és as Pla-, interpretat per Bep Marquès, ja que el 2012 el cantant va interpretar aquest paper a l'obra costumista. Marquès, a la vegada, canta «Sa balada de'n Lucas», la joia de la cançó popular menorquina, acompanyat per Juana Melià d'Alaior.

També la Banda de Música de Ciutadella es suma a aquest CD amb el «Jaleo», la peça festiva per excel·lència de la festa. Entre el recull de cançons, el cantant Joss interpreta «Ciutadella ho viu així», on expressa la vivència de la festa, en un mig temps que val la pena escoltar.

Així mateix, el disc compta amb el distintiu de Joana Pons i ses Guitarres que presenten en aquest recull, «Ciutat de Parella», una versió antiga de la cançó, que recorda la llegenda i com l'encanteri es fa realitat si el dia de Sant Joan es troben set Joans i set Joanes. Una de les novetats l'ofereix el grup Sa Murada-Voltios, amb «Un Sant Joan passat», peça inèdita i molt festiva. Per la seva banda, Katy Cris interpreta un poema musicat sobre la festa de Toni Català, que pren forma amb l'entranyable cançó «Sa capadeta». Una de les peces potents és «Si jo em casàs amb ella», la romança en directe de «Foc i Fum», interpretada el 2009 al Cercle Artístic, amb Siscu Riudavets i l'Orquestra Filharmònica de Menorca. El Grup Folklòric Arrels de Sant Joan tanca el disc amb «Tocada de tambor i fabiol» i la popular «Es Jaleo de Ciutadella».  

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUDADELA IS NOT THE BEST
Hace más de 5 año

Veig molt de comentaris d'agraïment però heu pensat que VOS EL FARÀN PAGAAR!!! jajaja quina gràcia es veu que en la vida no pagam prou. Sabeu què? estic fins es nassos de sempre sentir que Sant Joan es la millor festa de Menorca, com si no n'hi hagues d'altres, perfavor.... Pos vos diré una cosa: Es Mercadal celebra Sant Martí i sa Banda de Música ha gravat un CD per recollir cançons tíiques de festes,però lo millor es que l'Ajuntament de Mercadal l'ha REGALAAT!!! Això si que és un gust :D

Valoración:menosmas

CIUTADELA IS THE BEST
Hace más de 5 año

Esperemos que la Gran Orquesta Filarmónica de Menorca haga un concierto pronto.

Valoración:menosmas

Tomeu
Hace más de 5 año

Enhorabona, Bep i a tot s'equip des diari MENORCA per aquesta bona feina. Esper que ben prest el pugui escoltar.

Valoración:menosmas

festes
Hace más de 5 año

quines ganes de sentir-lo!

Valoración:0menosmas

Biel
Hace más de 5 año

Quina oloreta a Sant Jaon!

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1