Maite Salord, en una imatge d’arxiu, presentarà el llibre en properes dates

TW

«Som escriptora només per poder escriure aquesta història», explica Maite Salord en el seu blog, on fa públic que està a punt de sortir la seva pròxima novel·la. Es titula «L'alè de les cendres» i, segons la pròpia escriptora, «no és una altra novel·la». De fet, vindria a ser la quarta després de «Com una nina russa», «Mar de boira» i «La mort de l'ànima», però segurament és la més important en la trajectòria literària de l'autora.

«L'alè de les cendres» sortirà al carrer a principis del mes d'agost i es distribuirà a les llibreries de l'Illa a través de l'editorial menorquina Arrela. És una història que ha anat teixint, fent i desfent, durant gairebé dues dècades. «He perdut el compte de les versions poc reeixides que he fet al llarg de tots aquests anys. Però m'han servit per aprendre a escriure. Per aprendre que escriure és un acte de paciència i d'humilitat. I que mai no s'ha de tirar la tovallola», comenta. Tal com relata, «pràcticament cada frustració davant una història que no acabava de ser la que jo volia, s'ha traduït en les meves novel·les anteriors».

«L'alè de les cendres» és «una història dura, de perdedors, silenciats i humiliats», ens avança l'escriptora al seu blog. Com una alquimista, l'autora barreja fets reals i imaginaris per explicar una història familiar ambientada entre Mallorca i Menorca, tot i que també a Eivissa, en un període entre la meitat del segle XIX i el segleXX, i especialment centrada en el periode de 1920 a 1950.