El bisbe Salvador Giménez, Biel Barceló, Isabel Juaneda i Antoni Salvador, president de la Capella. | L. Ormazábal

TW
2

Una dona dirigirà, per primera vegada en la història de la Capella Davídica, el cor de la Catedral de Menorca. Es diu Isabel Juaneda Novella (Ciutadella, 1966) i rellevarà en la direcció a Biel Barceló, qui deixa el càrrec per motius de salut després de 19 anys duent la batuta dels cantaires de la Catedral.

Antoni Salvador, president de la Capella Davídica, informa que la junta directiva extraordinària celebrada el passat dia 24 acceptà la renúncia de Biel Barceló, presentada formalment el passat dia 3. En la mateixa reunió, s'aprovà la designació com a nova directora d'Isabel Juaneda, una decisió que, segons els estatuts, correspon directament al bisbe de Menorca i que serà vigent fins el proper 31 de desembre en un periode de prova. Precisament, la directora entrant havia exercit en l'últim any les funcions d'ajudant de direcció de Biel Barceló.

L'ascens musical
El bisbe Salvador Giménez, els membres de la junta directiva i els cantaires del cor es reuniren ahir fosquet al Claustre del Seminari per acomiadar al director que ha aconseguit l'ascens musical de la Capella Davídica. Va ser una trobada entre amics i distesa, en la qual va rebre el reconeixement de tots per la seva feina. Biel Barceló entrà el 1995 com a director de la Capella Davídica, aportant una nova visió musical pel cor de la Catedral. Durant aquests 19 anys de direcció, Barceló ha dirigit la coral en actuacions memorables dins i fora de Menorca, com per exemple, al Palau de la Música Catalana o al Liceu de Barcelona, en el recent homenatge al baríton Joan Pons, entre moltes altres.