Els membres de Pèl de Gall en una imatge promocional

TW
1

El grup menorquí Pèl de Gall arriba aquest dissabte a Ciutadella, per presentar el seu nou disc, «Rock'n'Cresta», en una actuació que tindrà lloc al Casino 17 de Gener, durant una vetllada en la que hi serà també el grup Cover the Dover que ret tribut al conjunt madrileny.

Els membres de Pèl de Gall aterren a l'Illa per oferir l'únic concert d'aquest estiu a Menorca. Ho faran a Ciutadella, per donar a conèixer els onze temes de «Rock'n' Cresta», el segon treball d'aquest conjunt format el 2009 per músics menorquins i catalans. El seu primer disc, «Ho saps que ho sé», el van publicar el març de 2011, i l'any següent van treure el seu primer videoclip, amb el tema «Sa vessa».

Crítics
Des del grup destaquen que per culpa «del moment en què vivim, hem vist la necessitat d'endinsar-nos en la crítica política i donar un toc reivindicatiu al nostre projecte musical». Fruit d'aquest esperit crític n'és, per exemple, el tema «José Ramón», dedicat al president del Govern balear i a les seves polítiques «en contra de la cultura, l'educació i la llengua catalana». Una cançó per a la que es compta amb la col·laboració del grup Els Catarres i també del cantant de Brams, Francesc Ribera «Titot», i que s'inclou en el seu segon disc.

«Rock'n'Cresta» acaba de sortir al mercat de la mà de la discogràfica Picap, després d'haver-se enregistrat durant la primavera a L'Hospitalet de Llobregat. A més, també es poden aconseguir les seves cançons a través del seu web, peldegall.com, amb descàrrega lliure.

Aquest estiu, Pèl de Gall ha actuat a la Sala Monasterio de Barcelona i a l'Acampada Jove de Montblanc, i després de Ciutadella viatjaran a Andorra la Vella. Ja el setembre passaran per Avinyó i Vic.