La presentació es va fer davant l'Ajuntament, amb representants municipals, dels geganters, la junta de caixers, el pregoner i l'autor del cartell de festes. | Gemma Andreu

TW
21

L'Ajuntament de Maó ja ho té tot a punt per encarar les festes de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany. Una celebració que arriba amb un ampli programa d'actes en el que s'hi inclouen multitud d'esdeveniments, perquè tothom pugui gaudir al màxim d'aquests dies de celebració, això sí, tot respectant la tradició i tenint especial cura amb els principals protagonistes, caixers, cavallers i cavalls.

I és que enguany, l'Ajuntament prepara les festes a consciència perquè tot transcorri sense incidències. Per aconseguir-ho, ha preparat un intens programa des d'aquest dissabte fins el 14 de setembre, i que tindrà en els dies 7, 8 i 9 els actes més massius. És per això, que s'ha preparat un dispositiu especial de seguretat, perquè «després del succeït a Ciutadella encara hem de posar més atenció», apuntà la batlessa, Àgueda Reynés.

Activitats per a tothom
Des de l'Ajuntament es valora molt positivament la gran implicació de les diferents associacions de veïns i diversos col·lectius de Maó, que nodreixen el programa d'actes amb variades propostes. Això permet que a cada barri s'hi organitzin actes i que tothom en pugui gaudir.

Noticias relacionadas

El programa s'enceta demà passat, amb la festa de l'espuma que organitzen els veïns del Camí d'en Barrotes, i dilluns hi haurà el concert de David Bisbal. A partir de llavors es succeiran proves esportives, espectacles de dansa, concerts, exposicions, ballades folklòriques i dels gegants, rutes culturals, glosat, vetllades, dinars i sopars populars, i diferents festes de barri. A més, hi haurà actes més institucionals, com el reconeixement a esportistes destacats de Maó (dia 1) o el nomenament com Fill Il·lustre de la ciutat a Pedro Montañés (dia 3), i es tornaran a llençar focs artificials dos dies.

La qualcada
Reynés, va referir-se als actes centrals de la festa com «el principal» esdeveniment, i per tant, «tota la festa roda al voltant del cavall». Així, explicà que participaran a la qualcada prop de 160 cavallers, i va fer una crida a la responsabilitat de tots, perquè «prima la seguretat de tothom» i s'ha d'evitar qualsevol ensurt.

Per això, el segon tinent de batle, Salvador Botella, explicà que «per primera vegada s'ha fet un pla integral de festes per tenir el major control possible per la seguretat» de tothom.