L’esperit festiu ja és ben viu a Sant Lluís, on ahir capvespre na Tecla, la gegantona, va protagonitzar el pregó infantil. | Javier Coll

TW
0

L'esperit festiu ja és ben viu a Sant Lluís, on ahir capvespre na Tecla, la gegantona, va protagonitzar el pregó infantil. Va ser en un acte amb què es va celebrar el 25 aniversari dels gegants del poble, na Maria i en Lluís, i en què no van faltar ni la música, ni el bon humor, ni algunes sorpreses.

La pregonera va ser Imma Mas Dordal. Ella va ser l'encarregada de donar veu a na Tecla, escortada pels dos gegants, situats a banda i banda de l'escenari.

Noticias relacionadas

La pregonera va explicar la història dels gegants, que va començar el 1989, quan «l'Ajuntament va dir que Sant Lluís també ha de tenir uns gegants i que siguin del nostre poble!», per, així, no haver de recórrer sempre als d'altres municipis durant les festes.

El pregó continuà recordant que «al cap d'uns anys, un gepetto de nom Llorenç Nuevo va crear una geganta molt guapa, simpàtica, rossa, amb un llaç al cap, preciosa, agradosa... i li van posar de nom Tecla!» Era la història de l'arribada de la gegantona, que s'explicà amb l'acompanyament d'una ruixadeta d'aigua damunt els fillets, perquè «és el que més m'agrada», afirmà la pregonera.

El pregó es va completar amb balls de hip hop de la mà de les ballarines del gimnàs Relise i, com en tota festa d'aniversari, amb un pastís per celebrar els 25 anys dels gegants, amb les espelmes que van ajudar a apagar els membres del grup Esclat i les ballarines. La bufada va donar lloc a la batucada que va completar la festa.