menorca ciutadella joan punyet miro | Kika Triay

TW
11

El quadre de Joan Miró, que patí una petita esquerda durant el muntatge de l'exposició, roman custodiat a la sala El Roser a l'espera de ser traslladat a Palma. Segons el nét de l'artista, Joan Punyet Miró, el trasllat de l'obra es realitzarà la setmana qui ve mitjançant una capsa especial i amb un transport segur. Explica que en arribar a Palma es posarà a les mans del restaurador José María Pardo, que avaluarà els danys (una marca de 10 centímetres i un fisura d'un centímetre) i el cost de la restauració. L'informe de l'especialista es remetrà a l'empresa asseguradora de les obres de Miró perquè doni el vist-i-plau a la intervenció.

Un dany reparable
Joan Punyet afirma que un cop s'autoritzi la restitució del quadre, la restauració no requerirà molt de temps i en poques setmanes l'obra podrà estar novament llesta per exposar-se al públic. No obstant, afirma que l'oli no podrà tornar a Menorca, on l'exposició de Miró romandrà oberta fins el 2 de novembre. Un cop restaurada, «Tête, Oiseau» s'incorporarà a l'exposició que s'inaugurarà a principis de novembre a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

El nét de Joan Miró resta importància a l'incident ocorregut a Menorca i considera que es tracta d'un desperfecte menor, de fàcil reparació. «Aquests tipus d'accidents passen cada dia a tots els museus del món. Hi ha mils i mils de quadres que viatgen constantment», comenta.