La llum amb ànima de Jaume Fedelich

La galeria Retxa acull l’exposició «30 30x30», on el reconegut pintor de Ciutadella presenta la seva última obra, més atrevit i vital, una sèrie de petit format que transmet l’emoció del paisatge amb el color

|

Valorar:
preload
Menorca Ciutadella galeria Retxa exposicion Jaume Fedelich Bosch obra

El pinzell de Jaume Fedelich (Ciutadella, 1943), sensible i expressiu

26-08-2014 | Gemma Andreu

El pintor de la llum i el color de Menorca torna més lliure, colorista i vital que mai. La darrera exposició de Jaume Fedelich (Ciutadella, 1943) va ser el 2008 i, sempre fidel a la galeria Retxa, irromp ara amb una exposició de trenta quadres de petit format, baix el títol «30 30x30», un joc amb la mida de cada una de les obres.

Jaume Fedelich presenta una sèrie que sedueix des de la primera mirada. L'espectador es sent atrapat per l'emoció del paisatge i es sent transportat al lloc i moment que seduiren al pintor. Però més que el paisatge en si, un prat, un lloc, un penyal, un pinar litoral o una platja, el que estimula a l'artista és l'efecte de la llum en la natura, que li desperta sensacions que transmet a través de la seva pintura. És a dir, pinta paisatges coneguts de Menorca perquè l'Illa és el seu entorn, però la seva és la recerca de la llum, l'experimentació amb el color. «De petit vaig mamar el color i la llum de Menorca que la fan tan especial», explica. Precisament, aquesta exposició està dedicada a la seva mare, Margarita Bosch, de 93 anys, «per l'estima cap el camp que indirectament em va transmetre». Ara, als 71 anys, l'efecte de la llum en la natura de Menorca encara el segueix inspirant. «És on trob els colors que m'inspiren. És una pintura sentida, ressona a dins quan la faig per les vivències personals al camp i les anades a fora».

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

escollonsplens
Hace más de 5 año

En Fedelich és un pintoràs enmig d´una època d´una mediocritat que fa esgarrifar... pocs com ell poden emprar la paraula pintor amb tanta legitimitat... Endavant.

Valoración:-10menosmas

egus
Hace más de 5 año

Pero, hombre, Sebastiá... no digas nombres, que se enfadaran quienes no has nombrado. No ves que en menorca los artistas se miran demasiado a su propio ombligo.

Valoración:13menosmas

Sebastiá Benejam
Hace más de 5 año

¿Se imaginan un museo de arte contemporaneo menorquin? hay cuanto y que de bueno se podría hacer con los nuestro y lo nuestro !!!! Por cierto no quería olvidarme del gran pintor ferrienc Mascaró. Que también es un grande, lo dicho en tenim mol i molt bò.

Valoración:-8menosmas

Sebastià Benejam
Hace más de 5 año

Tuve el placer de conocer a sus padres y no es raro que sea buena persona. Como pintor es, sin duda, de los mejores que hay en las Islas. No tiene nada que envidiar a estos "presuntos grandes" que venden su obra por miles de euros. Grande sin duda. En Menorca hay mucha sensibillidad pictorica, Martina Faner, Pacific, Biel Camps, Zulema, por descontado Matias Quetglas...y un largo etcetara de buenos pinceles. Pero Fedelich es muy muy muy bueno.

Valoración:-10menosmas

Bep
Hace más de 5 año

Un gran artista i encara una millor persona. Enhorabona Jaume!

Valoración:-12menosmas

Cordura
Hace más de 5 año

Sin lugar a dudas, el mejor pintor menorquín de la actualidad.

Enhorabuena.

Valoración:-8menosmas

Crític
Hace más de 5 año

Jo tenc tres petits quadrets d'en Jaume Fedelich i he de dir que, a més d'un estil personal i propi, segons el meu parer, és un dels què millor capten el paisatge i la llum de Menorca.

Enhorabona!.

Valoración:-5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1