Humbert Ferrer i Andreu va morir als 93 anys el dimarts passat.

TW
1

Humbert Ferrer Andreu, doctor en Ciències Químiques, un home de ciències, íntegre, i molt compromès i vinculat amb Menorca, va morir el dimarts a Barcelona.

Va néixer el 23 de maig de 1921 a Maó. Primer fill d'Humberto Ferrer Hernández i Josefa Andreu Salas, va patir en la infantesa la mort de la seva mare. Ell i els seus germans van créixer molt acompanyats de les seves ties, per part paterna, Margarita i Maria. Després destudiar a l'Institut de Maó, va marxar a Barcelona amb 17 anys, per estudiar la carrera de Químiques a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar i doctorar.

Es va casar a Barcelona amb Maria Rosa Agell Figueras l'any 1951 i formà una gran família. La seva carrera professional es desenvolupà principalment a l'empresa suïssa Ciba-Geigy, actualment Novartis, on es va jubilar als 60 anys. Però les seves inquietuds intel·lectuals i científiques, i el seu amor a la feina el portaren de retorn a Menorca, on treballà a l'Institut Tecnològic de la Bijuteria (ITEB) fins a la definitiva jubilació. També va ser membre fundador de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME). De tornada a Barcelona la seva activitat cultural va continuar. Destaquem les seves aficions múltiples com la ceràmica, la pintura, la jardineria, l'arqueologia i l'escriptura. La combinació de totes aquestes inquietuds humanístiques, artístiques i científiques van donar com a fruit unes obres que han despertat l'interès de l'IME.