La pel·lícula recrea la Menorca de 1740, dominada pels anglesos, mostra el paper i aportació de John Armstrong | CIME

TW
3

«El vent de l'Illa» (1987), la pel·lícula rodada a Menorca per evocar l'època de la dominació anglesa, es projectarà a la Sala Multifuncional des Mercadal. Serà el proper 8 de novembre, a les 19 hores, en un acte obert al públic i en el qual participarà Gerard Gormezano, director del film, que protagonitzarà la taula rodona posterior.


Taula rodona

La pel·lícula és una acurada reconstrucció de la Menorca de 1740, i del paper de John Armstrong, un militar i enginyer anglès que va escriure el que es considera el primer estudi històric sobre l'Illa, i que també va fer un mapa de notable valor cartogràfic. Gerard Gormezano debutà amb aquest film com a director, del qual també va exercir de guionista i productor, i que va sorprendre gratament la crítica i en el seu pas per festivals.

El film compta amb la interpretació d'actors com Simon Casel, Mara Truscana, Ona Planas, Anthony Piley i el menorquí Pito Costa, entre d'altres. La projecció ha estat organitzada per la Conselleria insular de Cultura i l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.