Els versos més compromesos

El II Festival Poètic Versemblants es celebrà anit a Ciutadella amb la reivindicació de la llengua i la cultura a través de la llibertat creativa dels poetes

|

Valorar:
preload

Tomeu Truyol i Maria Galetta s’intercanviaren donant veu als poemes i a la guiterra

30-08-2014Josep Bagur Gomila

Els versos encisaren el pati de Santa Clara en una nit de reivindicació de la llengua i la cultura a través de la llibertat dels versos. Més de 200 persones es reuniren per fruir del Festival Poètic Versemblants, una trobada que celebrà la seva segona edició després de «l'èxit inesperat de la primera, que ens ha donat força per repetir el projecte». Xavier Juaneda, en nom del Moviment Actiu Ciutadellenc (MAC), l'entitat organitzadora, es referí al buit deixat per Illanvers «i no ens estranya perquè sense ajuda institucional no és fàcil organitzar un esdeveniment així. Lluny de victimismes ho hem pogut organitzar gràcies a la participació desinteressada dels poetes i l'ajuda de molts». Durant l'acte s'exhibí una pancarta per reclamar l'ús cultural de Can Saura, on l'organització volia muntar un concert en el marc de Versemblants «i no s'ha pogut fer perquè segueix tancat».

Les veus dels poetes

La primera part de la vetllada s'encetà amb les veus dels poetes amateurs, amb la intervenció de Yosune Arriarán, Macià Florit, Rosa Gornès, Xisca Morro i Xavier Juaneda. A continuació, els poetes menorquins consolidats recitaren poemes propis: Francesc Florit Nin, Bep Joan Casasnovas, Jordi Odrí i Tomeu Truyol, aquest últim amb l'acompanyament de la guitarra de Maria Galetta.

El plat fort arribà a la part final, amb la intervenció dels poetes convidats de Catalunya i Mallorca. Pau Vadell recità alguns poemes de «Sang cremada», el seu nou poemari que veurà la llum a l'octubre, i un poema d'un poeta de Gaza refugiat a Barcelona. Per la seva part, Josep Pedrals interpretà els versos del poemari «Exploradors, al poema!», que es publicarà aquest dimarts. La vetllada finaliztà amb l'actuació d'Enric Casasses, el mestre de la rapsòdia, que transportà el públic amb la seva llibertat interpretativa i el va fer gaudir amb la força i sensibilitat de la paraula.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Poe
Hace más de 5 año

Creo que el publico fue muy complaciente y un pelin hipocrita.Para mi gusto habia poemas y recitadores que fueron lo peor de lo peor que yo he escuchado alguna vez.

Valoración:-8menosmas

Xucladors
Hace más de 5 año

A fer feina i menys fer tonteries. M.A.C. = V.I.V.I.D.O.R.E.S. del sistema.

Valoración:-22menosmas

Ciutadà
Hace más de 5 año

Un exitàs es recital d' ahir!! No coneixia a n'aquests joves de MAC però sembla ser que fan molt bona feina. Esper amb ànsies sa glosa d'avui a les 20h des Seminari.... Enhorabona a tothom que fa açò possible!

Valoración:24menosmas

Crític
Hace más de 5 año

M'alegra que hi hagi impuls cultural a Menorca.

I m'alegra que aquest acte es faci a Ciutadella, terra que ha donat la nefasta consellera d'Educació, que no de Cultura, actual. Els seus atacs a la nostra llengua i a la nostra cultura mai no seran oblidats!.

Valoración:15menosmas

Sili
Hace más de 5 año

Esdeveniments com aquest, altra vegada necessaris, em trasporten als anys 60. País Vintage que ens toca viure amb un president autonómic fent funcions de Gobernador Civil i de Delegado del Movimiento.

Valoración:10menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1