Dues joves promeses de la música

Les germanes Francina i Margalida Moll Salord, de Ciutadella, estan cursant l’especialitat en violí i piano, respectivament, al Royal College of Music de Londres i s’obren camí amb una sòlida formació musical

|

Valorar:
preload

Margalida (1991) al piano i Francina (1990) amb el violí, el passat mes de gener a la casa familiar de Ciutadella en les vacances de Nadal

07-01-2015Josep Bagur Gomila

Francina i Margalida Moll Salord tenien tan sols tres anys quan es van iniciar en el món musical. La seva era una vocació precoç i els seus pares, que sempre han estat grans admiradors de la música clàssica, la van fomentar. Les germanes començaren tocant el violí, però mentre Francina estava encantada experimentant amb l'instrument de corda, Margalida feia veure a totes hores que tocava el piano per tot allà on passaven les seves manetes. Va ser quan els seus pares optaren per comprar-li un teclat de joguina i als 6 anys s'inicià amb el piano. Així es definí el veritable camí musical de dues germanes amb poc més d'un any de diferència d'edat, el que ha permès anar molt avingudes en la seva trajectòria instrumental. 

Francina (1990) i Margalida (1991) s'han convertit en dues joves promeses de la música amb una sòlida formació musical. Les germanes es troben a Londres, cursant el primer any del Master of Performance en l'especialitat de violí i piano, respectivament, al Royal College of Music. «Anglaterra sempre ens ha obert moltes portes i estam molt contentes de poder estudiar a un centre internacional de tan alt nivell. Ens agradaria però no vivim juntes, ja que jo necessit tenir un piano disponible per estudiar. Estic a una residència en la qual tenc accés a les aules d'estudi amb piano durant tot el dia», explica Margalida. El professor de la pianista menorquina és el reconegut músic Gordon Fergus-Thompson. El passat mes de gener Margalida va entrar a formar part del RCM Artist Gateway Scheme, plataforma que impulsa a un grup de joves del Royal College of Music a poder tocar en importants sales de Londres com Steinway & Hall o St. James Picadilly. També, recentment, la Fundació St. Marylebone Educational Foundation de Londres li ha proporcionat una ajuda econòmica per poder seguir estudiant al Royal College of Music donat el seu talent.

Per la seva banda, la seva germana Francina s'està obrint una prometedora carrera musical. Actualment col·labora amb orquestres com Beethoven Chamber Orchestra, London Soloists, Geminiani Camerata, Orpheus Orchestra, Amadeus Orchestra, Mozart Symphony Orchestra i Canterbury Philarmonia, entre d'altres. La violinista menorquina toca regularment al musical «The Phantom of the Opera» al West End i ofereix concerts de cambra amb el seu trio. Aquest any ha estat seleccionada per participar a la Chipping Campden Festival Orchestra Academy, amb la que farà una gira de concerts arreu d'Anglaterra.


Unió musical

De forma espontània, les germanes sempre han assajat juntes a casa, on també organitzen petits concerts per preparar el repertori d'una i l'altra. A Londres han actuat juntes en vàries ocasions al centre on estudien i al Victoria and Albert Museum. Ara es troben en un moment en que els hi fa «moltes ganes començar a tocar juntes» i tenen projectes a la vista que encara no poden avançar. Tot i la seva carrera a fora, ambdues es senten molt lligades a Menorca, on han participat en diversos concerts i on actuen sempre que poden.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUTADELA IS THE BEST
Hace más de 5 año

Enhorabuena, buen ejemplo a seguir

Valoración:3menosmas

Crític
Hace más de 5 año

Sempre he admirat la gent que té un somni i a aquest somni, hi dedica temps i esforç. Enhorabona a totes dues i molta sort amb la vostra professió.

En un món en què l'atenció dels mitjans de comunicació se centra en els qui es dediquen a robar des dels càrrecs públics o per la seva mala gestió o els sinistres personatges de la premsa groga (famosos només per allitar-se amb algú conegut), és d'agrair que aquest diari es faci ressò de les persones anònimes o gairebé, que amb el seu esforç diari destaquen en alguna tasca professional. Gràcies també, per això, a es Diari!

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1