Josep Pons Fraga, editor del diari «Menorca»; Juan Antonio Tudurí Borràs, director àrea de negoci de La Caixa a Menorca; Maruja Baíllo, consellera insular de Cultura i Patrimoni; i Manuel Vidal, delegat d’Endesa a Menorca | Javier Coll

TW
5

Avui s'obre el termini de presentació d'originals als Premis Illa de Menorca de Narració Curta i de Poesia 2015, dos dels certàmens literaris de major prestigi en l'àmbit de la cultura menorquina i de les Balears. La Conselleria insular de Cultura i Patrimoni i el MENORCA l «Es Diari» són les entitats organitzadores i compten amb el patrocini d'Endesa i La Caixa.

El certamen narratiu es va recuperar l'any passat, després d'un buit de dos anys, 2012 i 2013, sense organitzar-se. Eulàlia Brondo va ser la guanyadora del XXI Premi Illa de Menorca de Narració Curta amb l'obra «Ofegat per la burocràcia», mentre que Pep Pelfort obtení el I Premi Illa de Menorca de Poesia, amb «A partit únic».

Així el concurs de narració curta, en la seva XXII edició, es consolida gràcies al conveni signat entre el Consell, Endesa i el diari «Menorca», que permetrà tornar a organitzar el certamen enguany, a més de recuperar les Jornades de Creació Literària. S'estableixen tres premis amb una dotació econòmica de 800 euros (el primer), 300 euros (el segon) i 300 euros pel finalista jove. A més, el MENORCA l «Es Diari» publicarà les obres guanyadores i les finalistes en un llibre.

D'altra banda, la Conselleria insular de Cultura i Patrimoni ha signat un conveni amb La Caixa i «Es Diari» pel qual es convoca el II Premi Illa de Menorca de Poesia, juntament amb les Jornades de Creació Poètica. En aquesta segona edició del novell certamen poètic s'estableixen dos premis en metàl·lic: de 800 euros el primer i de 300 euros el segon. Els poemes guanyadors seran publicats a les pàgines de «Es Diari».


Cita literària

Els guardons d'ambdós certàmens literaris, organitzats per la Conselleria insular de Cultura amb el suport de «Es Diari», La Caixa i Endesa, es lliuraran en l'acte públic que organitzarà el Consell a la seva seu en una data que es farà pública. El certamen narratiu va ser instaurat el 1992 per Editorial Menorca i al llarg de la seva trajectòria han obtingut aquest premi autors reconeguts, com Joan Pons (1992), Josep Portella (1993), Maite Salord (1999), Miquel Maria (2003) o José Ignacio Fortuny; i autors novells com Dani Piris o Rosa Carreras. El conveni per als Premis Illa de Menorca de Narració Curta i de Poesia va ser signat ahir a la seu del Consell per la consellera Maruja Maíllo; Josep Pons Fraga, editor d'«Es Diari»; J. Antonio Tudurí, director de l'àrea de negoci de La Caixa a Menorca; i Manuel Vidal, delegat d'Endesa a Menorca.