El baríton Lluís Sintes, Josep Mercadal i Tomé Olives, en el primer assaig celebrat a Santa Maria | Javier Coll

TW
5

80 anys després de la seva darrera interpretació, el «Miserere» de mestre Benet Andreu tornarà a sonar amb tot el seu esplendor i delicadesa musical a l'escenari original: l'Església de Santa Maria de Maó. Serà el proper 31 de març, a les 21 hores, Dimarts Sant, amb la pretensió de reprendre l'antiga tradició d'interpretar l'obra cada Setmana Santa.

El baríton Lluís Sintes i Josep Mercadal són els promotors i impulsors de que el «Miserere» torni a sentir-se en la seva versió original i íntegra, tal com va sonar des de la seva estrena l'any 1878 fins l'any 1935, període en que l'obra s'oferí de manera ininterrompuda dins els actes més importants de la Setmana Santa a Maó.


Tradició

El «Miserere» és l'obra cabdal i més recordada de mestre Benet Andreu Pons (1803-1881), que era interpretada cada Dijous Sant a l'Església de Santa Maria fins el 1935, any en que morí el seu nebot, també sacerdot i compositor, Damià Andreu, qui mantenia viva la tradició.

Curiosament, familiars de Josep Mercadal, qui dirigirà el «Miserere» en aquesta ocasió tan especial, van ser músics que van interpretar l'obra, per la qual cosa s'ha entregat de ple en la recuperació d'aquest projecte musical.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]