El ‘Miserere’ torna 80 anys després

Lluís Sintes i Josep Mercadal faran possible que el proper 31 de març l’obra de Benet Andreu es torni a interpretar a Santa Maria per Setmana Santa, en un concert a benefici de l’AECC de Maó

|

Valorar:
preload

El baríton Lluís Sintes, Josep Mercadal i Tomé Olives, en el primer assaig celebrat a Santa Maria

17-03-2015Javier Coll

80 anys després de la seva darrera interpretació, el «Miserere» de mestre Benet Andreu tornarà a sonar amb tot el seu esplendor i delicadesa musical a l'escenari original: l'Església de Santa Maria de Maó. Serà el proper 31 de març, a les 21 hores, Dimarts Sant, amb la pretensió de reprendre l'antiga tradició d'interpretar l'obra cada Setmana Santa.

El baríton Lluís Sintes i Josep Mercadal són els promotors i impulsors de que el «Miserere» torni a sentir-se en la seva versió original i íntegra, tal com va sonar des de la seva estrena l'any 1878 fins l'any 1935, període en que l'obra s'oferí de manera ininterrompuda dins els actes més importants de la Setmana Santa a Maó.


Tradició

El «Miserere» és l'obra cabdal i més recordada de mestre Benet Andreu Pons (1803-1881), que era interpretada cada Dijous Sant a l'Església de Santa Maria fins el 1935, any en que morí el seu nebot, també sacerdot i compositor, Damià Andreu, qui mantenia viva la tradició.

Curiosament, familiars de Josep Mercadal, qui dirigirà el «Miserere» en aquesta ocasió tan especial, van ser músics que van interpretar l'obra, per la qual cosa s'ha entregat de ple en la recuperació d'aquest projecte musical.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

corista
Hace más de 5 año

Per més que ho diguis, Josep, La contundència dels titulars, en negreta, expressen una inexactitud, de de qualsevol punt de vista. El "Miserere" torna, REALMENT, 12 anys després. No es tracta de ser llargs o curts, a l'hora de llegar, és més bé qüestió d'estar ben informats. El Miserere es cantava el DIJOUS SANT, no el dimarts sant, com es farà aquesta vegada. Posats a ser exactes i a llegir bé..... hemeroteca, si us plau!!

Valoración:4menosmas

josep
Hace más de 5 año

Llegiu!, que no vos enterau!, diu la noticia, torna per semana santa!, feia 80 anys que no s interpretava a la semana santa!, curtots!

Valoración:-5menosmas

Berto
Hace más de 5 año

Sí, fa menos anys!

Valoración:5menosmas

corista
Hace más de 5 año

Efectivament el COR ILLA de MENORCA el va interpretar el dia 9 de noviembre de l'any 2003 a l'Església de Santa Maria de Maó, a quatre veus i cor amb acompanyament d'orquestra simfònica, després que, amb motiu del bicentenari del naixement del Mestre Benet Andreu, un dia abans, es presentés l'edició facsímil de la seva obra magistral, el MISERERE. És a dir que el titular hauria de dir: El "MISERERE" torna 12 anys després.

Valoración:8menosmas

n. 7
Hace más de 5 año

A mi me sona que el Cor Illa de Menorca ja el va interpretar, i no fa tants d'anys. Hemeroteca per favor...

Valoración:13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1