Rosa Fabregat és una artista polifacètica, que s’establí a Menorca el 1975. El mar, la llum i la natura van ampliar els seus horitzons per aplicar als seus estudis d’art i estilisme.

TW
1

«La història bellíssima del Cosmos», com diu la pròpia autora. Aquest és el fil conductor que ha inspirat a l'artista polifacètica Rosa Fabregat per fer una acció artística al Museu de Menorca. La intervenció s'inaugura demà dijous, a les 19 hores, baix el títol de «Transformació», en el marc de l'exposició de l'estiu «On són les dones? La il·lusió».

A través de l'exhibició, Rosa Fabregat explica la seva visió de l'evolució del planeta Terra i la vida. Ho farà a través de tres intervencions: d'una banda una sèrie de 50 quadres instal·lats sobre cinc tòtems, la performance de la representació d'una taula on els plats són obres d'art i l'espai de treball, on l'espectador podrà descobrir els materials, eines i tècniques que utilitza l'artista i el seu procés creatiu.

Fabregat mostrarà en directe les seves diferents tècniques de treball i explicarà la seva nova línea d'investigació artística.
El marc escollit és el Claustre del Museu, que es convertirà en el taller de Fabregat i els visitants esdevindran uns autèntics voyeurs del seu procés artístic.

Creació polifacètica
Va ser l'any 1975 quan Rosa Fabregat es traslladà a Menorca, que va canviar la seva forma de vida.
L'Illa, amb la seva bellesa natural, amb el seu mar i amb la seva llum, va ampliar els seus horitzons per aplicar als seus estudis d'art i estilisme.

Al llarg de la seva trajectòria, l'artista ha treballat en diferents àmbits: fent estilisme en vestits pintats sobre llis i sedes naturals; disseny de joies utilitzant fòssils i microorganismes del mar; creant murals utilitzant les antigues fórmules etrusques i pompeianes; i exprimentant amb la pintura, utilitzant tècniques amb textures i colors amb pigment, barrejats amb oli i l'acrílic.

A «Transformació», les obres es presenten per explicar la història del planeta: el neixament de la terra, el neixament de la vida, l'aparició dels ecosistemes, l'atmosfera i l'oxigen. A partir d'aquí, l'artista interpreta el neixament de la cèl·lula, l'organisme pluricel·lular, l'espina dorsal i els peixos, les plantes que conquereixen la terra ferma amb la fotosíntesi, els rèptils, les ales... introduint l'espectador en un univers de vida primitiu i en evolució.