Polèmica a les xarxes pel premi a la filla de la batlessa

Montse Morlà assegura que no ha intervingut, que era a sobre tancat i que la regidora de Cultura no tenia vot

|

Valorar:
Andrea Olivé Morlà concursà amb un pseudònim

Andrea Olivé Morlà concursà amb un pseudònim

La guanyadora del Premi de Pintura Sant Lluís 2015, Andrea Olivé Morlà, és filla de la batlessa, Montse Morlà, un fet que ha despertat suspicàcies a través de comentaris a la notícia publicada a menorca.info. Com a resposta, l'equip de govern de Sant Lluís rebutja qualsevol tracte de favor i afirma que tot el procés del concurs s'ha ajustat «rigorosament» a la legalitat i a les bases del concurs, amb un jurat independent.


Amb veu i sense vot

La primera en respondre ha estat la batlessa, qui afirma que «no he tingut cap tipus de participació o intervenció en el concurs ni en el veredicte». Les bases del concurs estableixen que es poden presentar al certamen «totes les persones naturals i jurídiques que ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o lloc de residència». De fet, segons fonts municipals, les bases han pres com a referència altres premis de pintura que s'atorguen a Menorca, on no queda exclòs ningú per vincles familiars amb l'entitat o organisme que organitza.

L'equip de govern també defensa la independència del jurat, sense cap càrrec polític, sols la regidora de Cultura, Adelaida Ponsetí, presidia el tribunal amb veu però sense vot. Blanca Torres, professora de l'EMEA, la pintora de Sant Lluís, Zulema Bagur, i Zaca, humorista gràfic, van ser el membres del jurat. Segons Zulema Bagur, el jurat en cap moment coneixia la identitat dels autors de les 21 obres concursants perquè es presentaven amb un pseudònim i el nom tancat dins un sobre. Afirma que la decisió del jurat va ser unànim a favor de l'obra «Despertar», presentada baix el pseudònim «Endü», que corresponia a Andrea Olivé. La guanyadora ja s'havia presentat feia uns anys al concurs. Les bases del certamen es van aprovar per la Junta de Govern del passat 20 de juliol. Els serveis tècnics havien fet una revisió de les condicions del concurs per «animar» la participació després de que el 2014 només es presentàs un únic concursant i el premi quedàs desert. Els dos premis de 350 i 150 euros s'han unificat enguany en un únic guardó de 1.000 euros, per augmentar «el prestigi i nivell» del premi, una decisió que ha aconseguit multiplicar el nombre de concursants, segons el Consistori.

Totes les obres presentades al concurs es podran visitar a l'exposició organitzada per l'Ajuntament de Sant Lluís al Molí de Dalt fins després de les festes de Sant Lluïset.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

lógica
Hace más de 5 año

es que con sentido común, no se tendría ni que haber presentado.

Valoración:0menosmas

illenca
Hace más de 5 año

La cadena hotelera Bacelo tiene prohibido que trabajen familiares en la empresa.Asi tendria que ser en los ayuntamientos i en el gobierno.Asi evitariamos lo que pasa en España que el enchufe esta a la orden del dia en todos los ambitos

Valoración:0menosmas


Hace más de 5 año

Esto debe ser aquello de "asaltar los cielos" por si no había quedado claro.

Valoración:-5menosmas

Cosas sin importancia...
Hace más de 5 año

Felicidades Andrea por tu obra, realmente preciosa. Pero es una vergünza, y repito, vergüenza, que la madre lo haya permitido siendo la alcaldesa del municipio.

Por estas cosas, el ayuntamiento empieza a oler a ...

Valoración:9menosmas

así no va
Hace más de 5 año

en sorteos a los familiares y propietarios de lo sorteado, no se les permite participar para que no haya un posible "TONGO", pero claro, esto es España, donde los políticos enchufan hasta al perro en un cargo. así que RETRATADOS y disfruten lo votado.

Valoración:23menosmas

Talaiotic
Hace más de 5 año

Aquets son els que venien a donar lliçons de transparenica i de etica, La marca blanca de Podemos, si aixi va la marca blanca, com aniran els originals

Valoración:36menosmas

joan
Hace más de 5 año

Que sea hija de la Alcaldesa no es óbice para que no pueda participar y mas si tiene condiciones para hacerlo. Solo que el tema de las votaciones y el resultado final tendría que ser mas "transparente"....porque es lo que pregonaban.....

Valoración:9menosmas

Cotee
Hace más de 5 año

No puc valorar les obres presentades, però tampoc té importància si veritablement és la millor. La qüestió és que no havia de presentar-se al concurs. Les normes haurien de contemplar-lo. Crec que ara ja té el reconeixement de ser la millor obra, per honestedat hauria de renunciar al premi o donar-lo amb fins socials.

Valoración:42menosmas

Agueda Socias
Hace más de 5 año

Crec que és un premi merescut, sigui qui suigui l'autora, l'obra és realment bona. En aquest món les envejes sempre existiran i això no ho podem evitar. Enhorabona Andrea i enhorabona Montse!!!!

Valoración:-36menosmas

Hug el Trogolodita
Hace más de 5 año

TONGO!!! TONGO!!! TONGO!!! ALE IDO!!! 1000 EURITOS PA LA SACA!!! Y la concejala de cultura que no quiere a la Banda d’es Migjorn para contratar a la banda donde tocan sus hijos, así todo queda en casa. Vaya transparencia, vaya otra forma de gobernar, vaya panda de cara duras.

Valoración:47menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2