Ponç Pons, en l’acte dels Premis Literaris de Girona, que es van lliurar ahir a l’auditori de la ciutat | Pere Durán

TW
0

L'escriptor i poeta menorquí Ponç Pons va rebre aquest dijous el Premi de Poesia Miquel de Palol amb el poemari «Camp de Bard», en el marc de la gala dels Premis Literaris de Girona, celebrada a l'auditori de la ciutat.

Es tracta d'un dels guardons que atorga la Fundació Prudenci Bertrana i que en anteriors edicions han guanyat poetes del prestigi de Joan Margarit, Salvador Oliva, Màrius Sampere, Montserrat Rodés, Jordi Pàmies i Miquel Bauçà.

El seu nou recull de poemes, «Camp de Bard», conjuga en el títol les seves dues grans passions: la naturalesa i la poesia. És un llibre extens i molt treballat formalment que experimenta amb diversos tipus d'estrofes i que toca una variada gamma temàtica.

Partint del menorquinisme «més sentit i autèntic», enamorat de l'art i la filosofia, l'autor s'endinsa en l'humanisme més passional, i s'obre, des de la seva identitat illenca, a la cultura de la universalitat.

En el poemari, que du notes finals sobre la creació de cada poema, hi ha una gran presència de dones que Ponç Pons reivindica com Santa Teresa de Jesús, Clarice Lispector, Emily Dickinson o Edith Stein, entre d'altres. També destaca un tríptic molt emotiu dedicat al seu pare.

En el llibre, dedicat a l'editor mort recentment Jaume Vallcorba, hi ha, a més d'en català, poemes escrits en italià, francès i gallec que són algunes de les llengües que Ponç Pons domina i de les quals tradueix.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]