Primeres propostes. La coca bamba, el rem amb formatge, la camamil·la, la paret seca, el jaleo, les barreres, «Un senyor damunt un ruc» o les avarques.

TW
13

Quina és la cosa que més ens identifica com a menorquins? Amb aquest repte, Miquel Mariano ha creat un perfil de Facebook perquè la gent faci propostes. «Més menorquí que...» és el nom del grup que ja ha rebut les primeres candidatures.

La camamil·la, la paret seca, les avaques, la coca bamba amb xocolati cuit, les barreres d'ullastre, el formatge amb rem, els carabassonets plens, el jaleo... Són alguns dels elements que identifiquen Menorca que han proposat els internautes.

Però no només hi ha símbols materials, sinó també sensacions i emocions ben menorquines que els usuaris han proposat, com «la pell de gallina de sentir Ja t'ho diré» o «s'alegria de veure la costa de l'Illa quan hi tornes amb vaixell».

Miquel Mariano llença el repte com un joc, a partir d'una idea divertida, amb l'objectiu de promocionar l'Illa, i reta tant a menorquins com a visitants enamorats de Menorca perquè facin propostes al grup de Facebook.

Miquel Mariano, llicenciat en comunicació i màrqueting, explica que sempre li han cridat l'atenció les campanyes turístiques i promocionals, i una de les seves preferides va ser una impulsada per Perú a la xarxa, on es retava a la gent a proposar elements identificatius del país amb el hashtag #masperuanoque... A partir d'aquí se li acudí crear el grup de Facebook «Més Menorquí que...», on el requisit és que la gent utilitzi el hashtag #Mésmenorquíque o #Mésmenorquinaque seguit de l'element identificatiu proposat.

«La idea persegueix que la gent proposi les coses que els fan sentir més orgullosos de Menorca. Amb la creació del grup virtual els internautes poden mostrar amb fotos tot allò que els ferma sentimentalment a l'Illa», comenta. L'impulsor i administrador del grup assenyala que tothom pot participar al repte, «que ningú es senti exclòs per no ser de l'Illa, l'únic que importa és sentir-se profundament enamorat de Menorca i utilitzar el hashtag #Mésmenorquíque, per unificar les fotografies que la gent vagi enviant».