«La música i el teatre és la nostra vida», va dir Joan Mercadal | Javier Coll

TW
4

L'emoció d'escoltar l'himne de l'Orfeó Maonès va aixecar a tothom de la cadira. Les veus del cor, dirigit per Marina Plovins, ressonaren aquest dissabte en el Saló de Plens en un dia d'honor per la gran família orfeonista. El cant de l'himne posà punt i final a un acte multitudinari i emotiu, en què la batlessa de Maó, Conxa Juanola, lliurà a Joan Mercadal, actual president, la Medalla d'Or de la ciutat en el 125 aniversari de l'entitat. El ple municipal votà per unanimitat a favor d'atorgar als orfeonistes la màxima distinció de l'Ajuntament, amb un total de 319 adhesions rebudes de particulars i entitats d'arreu de l'Illa.

La batlessa definí l'Orfeó com a «temple de dinamització de la cultura» i enaltí tota la gent que hi ha darrera l'entitat, especialment la labor de la directiva i els voluntaris «una gent incombustible». «L'Orfeó és el nucli irradiador de cultura democràtica, feta des del poble i per al poble. És la gent que fa que l'Orfeó sigui tan gran», assenyalà. Després d'un llarg aplaudiment, el president Joan Mercadal dedicà la Medalla d'Or «a totes les persones que han fet que el barco navegués i mantingués el rumb. Elles i ells han estat el vent que ha impulsat l'Orfeó», i als socis, «que són la pedra angular de l'edifici, la columna vertebral de l'Orfeó i els receptors de la Medalla». També va tenir un record pels artistes antics (Laura Olives, Federico Erdozain, Tiago Barber...) i els actuals (Juan Cubas, Laura Pons, Josep Borràs...). I acabà amb un desig: «Llarga vida a l'Orfeó!».

Durant l'acte, acompanyaren a Joan Mercadal els sis expresidents de l'entitats que són vius: Emili Orfila, Victoria Florit, Juan Cubas, Josep Borràs, Pito Costa i Josep Mercadal

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]