Un vídeo per a promocionar la Menorca Talaiòtica

TW
14

Obi-Wan Kenobi i Darth Vader, dos dels personatges de «Star Wars»,  han visitat la naveta des Tudons, com el jaciment emblemàtic de la prehistòria menorquina, per donar a conèixer al món la Menorca Talaiòtica. Ambdós són els protagonistes d'un vídeo que ha fet el Consell per promocionar la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

L'espot s'ha llançat aquesta mitjanit a 7 sales de cine de Balears, coincidint amb l'estrena de l'Episodi 7 de la saga «Star Wars»: «El despertar de la força». I també s'ha projectat a Menorca anit, als cinemes Ocimax de Maó, abans de la premiere de la pel·lícula.

La candidatura de Menorca Talaiòtica ha volgut aprofitar així la repercussió mediàtica d'un dels majors fenòmens fan de la història del cinema per donar a conèixer a nivell mundial el seu patrimoni, que es reconegui el seu valor universal excepcional i assegurar-ne la protecció i conservació per a les generacions futures.

L'espot, que té una durada de 26 segons, s'emetrà durant un mes en 7 sales de cinema de Menorca, Mallorca i Eivissa, on es projecti la pel·lícula «El despertar de la força». Paral·lelament s'ha penjat una versió més llarga de l'espot en els canals i xarxes socials de la candidatura: www.menorcatalayotica.info, Facebook, Twitter i Youtube.

Un missatge llegendari

L'argument de l'espot parla de que fa més de 4.000 anys en una illa de la Mediterrània una civilització mil·lenària va construir uns imponents monuments que per a molts només podien ser obra de gegants llegendaris.

Construccions en aparença senzilles que han resistit el pas del temps i que han perdurat fins als nostres dies. Amb el vídeo, els hereus d'aquesta civilització, representats per un grup de menorquins que fan fotos llegendàries, tenen la missió d'enviar un senyal al món per donar a conèixer aquest llegat i ajudar així a que es converteixi en Patrimoni Mundial. Per això han comptat amb la col·laboració d'Obi-Wan Kenobi i Darth Vader.