Daniel Sintes s’enduu el ‘Joan Benejam’

El jurat del certamen literari del Foment Cultural de Menorca concedeix el guardó a l’obra titulada «Impòsit: falsa inculpació», un relat sobre els darrers anys de vida d’Àngel Ruiz i Pablo

|

Valorar:
preload
Daniel Sintes, moments abans de rebre el II Premi Joan Benejam

Daniel Sintes, moments abans de rebre el II Premi Joan Benejam

02-01-2016Josep Bagur Gomila

Daniel Sintes Pons (Maó, 1978), ha resultat guanyador de la segona edició dels Premis Joan Benejam, que organitzen conjuntament, el Foment Cultural de Menorca i la Fundació Jaume III. Un guardó que premia un relat breu que repassa els darrers anys d'Àngel Ruiz i Pablo.

El premi es lliurà durant la gala que es va celebrar la nit d'aquest dissabte al Club Nàutic de Ciutadella.

A la cita hi estaven convidats els 28 autors que han presentat obra en aquest concurs literari que, segons recordava ahir el president del Foment Cultural de Menorca, Joan Pons Torres,  pretén incentivar la creació literària en menorquí, la modalitat lingüística de Menorca. «Valoram molt positivament el fet de què, entre els participants, molts són joves, que comparteixen els nostres objectius», apuntava Pons.

La participació ha estat enguany superior a la de la primera edició. Si l'any passat es van presentar prop de vint obres, en aquesta ocasió han estat prop de trenta les creacions lliurades.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Menorquina, balear i espanyola
Hace más de 4 año

Quina pena veure ib3 que retransmet en directe actes de s'obra cultural balear i no dóna cap noticia sobre aquesta gala. És una televisió autonòmica que si ja de per sí té poca audiència, amb lo politisada que està pes catalanisme, perdrà sa credibilidat de sa inmensa majoria de balears que mos estimam sa nostra cultura i llengo. Tota sa raó a nes comentari que diu que fa pena veure com han de donar suport a sa nostra cultura iniciatives privades en tost des Govern Balear. Despertau ja estimats, que fins i tot sa televisió autonòmica té censura!! Ànims Foment Cultural!!

Valoración:6menosmas

DanyMCA
Hace más de 4 año

Enhorabona a n'es guanyador i n'es organitzadors! Domés així podem fomentar es creixament de sa nostra llengo!! On puc trobar es relat que ha guanyat?? Gracies!!!

Valoración:6menosmas

Marga Cantallops
Hace más de 4 año

Enhorabuena a los menorquines por esta iniciativa. Lástima que tengan que cuidar de nuestras modalidades lingüísticas instituciones privadas en lugar de hacerlo desde el Govern Balear, Consells i Ajuntaments... Debemos recuperar las palabras de nuestros abuelos, no podemos dejar que se pierda esta herencia!

Valoración:15menosmas

Lucas L. Pons
Hace más de 4 año

Emoció, satisfacció i menorquinisme! Moltes gràcies de tot cor a tots es qui han participat, col·laborat, ajudat, assistit i han fet que es II Premi Joan Benejam hagi estat un èxit rotund. Som molts es qui estimam sa llengo menorquina!

Valoración:19menosmas

Miqueldemallorca
Hace más de 4 año

Enhorabona a Foment Cultural per sa seva defensa des menorquí i des balearisme. Amb iniciatives com es certàmen literari Joan Benejam, F.C.I.B. demostra que aquesta és sa manera de fomentar sa nostra llengua. Moltes gràcies!!

Valoración:16menosmas

Tolo Company
Hace más de 4 año

Quina llàstima no haver pogut disfrutar d'una trobada tan desitjada. A mem si l'any que ve no se fa dins ses Festes de Nadal per poder-hi anar. Esperem que ses Pitiüses i Mallorca prenguin exemple i ben haviat tenguin es seus propis premis per donar més força a sa nostra llengo.

Valoración:19menosmas

Bep
Hace más de 4 año

Va ser una vetlada fantàstica. S'organisació un 10. Molt bon ambient i lo més important és que vaig veure molta gent jove i compromesa amb sa nostra llengua. Per cert, "lina": tens raó, en Joan Pons no va parlar en català. Ho va fer en menorquí, i em qued amb sa seva frase final: no podem anar contra es català perquè no podríem anar contra una part de sa nostra llengua. Aquesta gent jove és es futur. Tenen es meu suport i es de molta més gent. ¡Endavant al.lots!

Valoración:17menosmas

Loli
Hace más de 4 año

Sa mes sincera enhorabona a en Dani Sintes i con no a Foment Cultural de ses Illes Balears per sa feina molt ben feta que esta faguent i seguira aixi agradi o no...Sempre defenserem sa nostre llengu i cultura i li fotrem fins baix...s'any proxim serem moltisims mes.Dit queda.....

Valoración:22menosmas

Menorquina
Hace más de 4 año

Molt bona iniciativa, està ben clar que si hi van assistir unes 200 persones significa que sa gent d'aquí s'estima lo nostro i no lo de ca ets altres!!! Enhorabona a nes guanyador!!!

Valoración:18menosmas

Miquel
Hace más de 4 año

Foment cultural? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha há

Valoración:-22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2