El Consell envia l’expedient de la candidatura de Menorca Talaiòtica

Es tracta de sis volums que sumen un total de 2.668 pàgines redactades en anglès i que ahir es van enviar a Madrid, al Ministeri de Cultura

|

Valorar:
preload
Miquel Àngel Maria, Maite Salord i Antoni Ferrer, aquest dimarts

Miquel Àngel Maria, Maite Salord i Antoni Ferrer, aquest dimarts

05-01-2016CIME

Després de tres anys de feina, el Consell ha enllestit l'expedient de la candidatura a Patrimoni Mundial de Menorca Talaiòtica. Es tracta de sis volums, separats en dos estoigs en forma de Taula, que sumen un total de 2.668 pàgines redactades en anglès i que aquest dimarts es van enviar a Madrid, al Ministeri de Cultura, perquè aquest presenti la documentació abans de l'1 de febrer al Centre de Patrimoni Mundial a París. Amb un disseny de presentació fet per Aina Oliver, s'han realitzat cinc exemplars: dos per la UNESCO, un per al Ministeri de Cultura, un pel Govern balear i un que es queda el Consell.

El 29 de gener de 2013, la UNESCO va incloure la candidatura menorquina en la Llista Indicativa. Va ser el punt d'inici de la redacció de l'expedient. El febrer de 2015, després de la revisió del Grupo 1, la candidatura va rebre l'aprovació del Consejo de Patrimonio el març de 2015. Un cop l'expedient arribi a París, començarà l'avaluació dels experts, que tindran un any per a requerir qualsevol aclariment abans de la decisió final que es prendrà el juny de 2017.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

TOTI
Hace más de 4 año

AQUESTS VOLUMS HAURIEN D'ESTAR DISPONIBLES A TOTES LES BIBLIOTEQUES PUBLIQUES DE L'ILLA PER A LA SEVA CONSULTA I TAMBE PER TREURE'N COPIES SI FOS EL CAS, AQUEST ELITISME CULTURAL ACABARA ESSENT FATAL PER A LA PROPIA CANDIDATURA, DONANT L'ESQUENA AL POBLE, NO ES UN BON COMENÇAMENT,

Valoración:menosmas

medusa
Hace más de 4 año

pero cuidado ne sea que venga tantísima gente que nos veamos desbordados y tengan que restringir la entrada a la isla(con lo poco que les gusta a estos¿gobernantes? el turismo)

Valoración:-1menosmas

Aleluya!!!
Hace más de 4 año

Tenemos mucho futuro en el campo del a ciencia ficción con estos políticos.

Valoración:4menosmas

Intel.li gents
Hace más de 4 año

Piràmides d'Egipte, Machu Pichu, Altamira, Petra, Pompeia... Teniu raó, per això ara mateix as Migjorn ara està petat de gent. Com que és igual que nova Iork...

Valoración:-4menosmas

Nineta
Hace más de 4 año

El próximo invento podría ser "La Menorca de los higos chumbos" un filón por explotar en espera que un Político-Mesías iluminado lo descubra y lo ponga en solfa. Tiene un futuro pluscuamperfecto. De nada.

Valoración:1menosmas

iluminados
Hace más de 4 año

la iluminación no es para los monumentos talaioticos es para los políticos de tres al cuarto faltos de luces

Valoración:6menosmas

Juan
Hace más de 4 año

Tiene que haber de todo, una oferta cultural màs, nunca sobra.

Valoración:6menosmas

en anglès
Hace más de 4 año

no és aquest l'idioma que no el volen ensenyar als nens

Valoración:6menosmas

Ferran
Hace más de 4 año

I per què no s'han publicat per a tothom aquests volums? La gent de a peu no té dret a llegir-los i a opinar-ne?

Valoración:7menosmas

Criticons
Hace más de 4 año

Aquesta candidatura està estalonada per TOTS els partits polítics. El turisme arqueològic funciona, i molt bé: piràmides d'Egipte, Machu Pichu, Altamira, Petra, Pompeia... El turisme arqueològic desestacionalitza, és més d'hivern que d'estiu. A Menorca ja funciona el turisme de senderisme i natura. I, així i tot, els criticons de sempre estàn en contra.

Valoración:0menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2