El patrimoni prehistòric s’obre al món

Les sales temporals del Museu de Menorca reobriran les portes aquest divendres amb la inauguració de l’exposició «L’Illa dels Talaiots», la mostra central de la candidatura

|

Valorar:
Un dels dibuixos de la sèrie d’escenes talaiòtiques realitzada per l’il·lustrador xinès Tj Chien per a la mostra

Un dels dibuixos de la sèrie d’escenes talaiòtiques realitzada per l’il·lustrador xinès Tj Chien per a la mostra

CIME

El Museu de Menorca reobrirà les seves portes després d'enllestir-se la primera fase de la climatització i l'adequació de les sales temporals. Serà amb la inauguració de l'exposició «L'Illa dels Talaiots. Menorca, candidata a Patrimoni Mundial», aquest divendres, a les 19 hores. Es tracta de la mostra central de la candidatura que es podrà visitar al Museu de Menorca fins el 29 de maig i que després itinerarà al Convent de Sant Diego d'Alaior (del 10 de juny al 31 de juliol) i a la Sala del Roser de Ciutadella (del 13 d'agost al 29 d'octubre), en un any decisiu, en què els experts visitaran l'Illa per conèixer i inspeccionar in situ la candidatura de Menorca Talaiòtica, abans de que la Unesco emeti el seu veredicte definitiu el juny de 2017.


Component interactiu

Segons explica Montserrat Anglada, comissària de la mostra junt amb Àngela Vallés, l'exposició té com a objectiu donar a conèixer la candidatura a residents i visitants, amb continguts sobre què és el reconeixement de Patrimoni Mundial, qui l'atorga, quins són els valors de Menorca, perquè l'Illa mereix la declaració i quins són els reptes de futur per a la societat menorquina.

A l'exposició es presentaran els 32 jaciments de la candidatura a través de diferents suports gràfics i suports didàctics per activar el cinc sentits de l'espectador, fins i tot amb sensacions com l'olor i el tacte, el que permetrà interactuar.

El contingut expositiu es complementarà amb il·lustracions en tinta d'escenes de la prehistòria de Menorca realitzades per l'artista xinès Tj. Chien.

Per a l'ocasió exhibiran peces emblemàtiques trobades als jaciments de la candidatura. «Es tracta d'acostar la Menorca talaiòtica al públic en general, interactuant amb algunes peces trobades als jaciments prehistòrics i donar un valor afegit a la candidatura a través d'aquestes», explica Anglada. Així s'esposaran peces procedents del fons del Museu de Menorca, però també del Museu Municipal de Ciutadella. Entre d'altres destaquen el brauet de Torallba d'en salort, la figura d'Imhotep, peces de bronze i vasos ceràmics de l'aixovar la Naveta des Tudons, i troballes de Cornia, Torre d'en Galmés i Son Mercer de Baix, entre d'altres.

La mostra ha estat organitrzada pel Consell, compta amb la coordinació tècnica de Cristina Rita del Servei insular de Patrimoni, i Hombre López n'és el director artístic. Per a que l'exposició s'obri al món, s'han editat llibrets en tres idiomes. El projecte compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Ciutadella i Alaior, el Museu de Menorca i l'Obra Social La Caixa.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Xavier
Hace más de 4 año

LLevo mas de media vida en Menorca y por lo que conozco del entorno artistico insular no hay ningun artista que reuna las carecteristicas y experiencia propias para ilustrar museos , es una especialidad poco conocida de la que en España hay contados profesionales y John Chien es uno de ellos.

Valoración:1menosmas

Isocortex
Hace más de 5 año

http://menorca.info/menorca/cultura/2015/494260/viatge-passat-present-representacio-femenina-art.html Tenéis una ceguera endogamica ya definida,lo vuestro es más forocoches.

Valoración:-4menosmas

XALOC
Hace más de 5 año

Para Anselmo, el problema no es que a la directora no le guste ningun artista para hecer el trabajo.De buenos los hay unos cuantos.El problema radica en que cuando van a buscar al artista bueno, este quiere cobrar por hacer el trabajo y ellos no estan dispuestos a pagar y al final tienen que recurir al artista mediocre.Se de que hablo porque me ha tocado de cerca cuando se inicio con el gobierno del PP pero veo que ellos tambien estan en la misma dinamica.

Valoración:1menosmas

xinoxano
Hace más de 5 año

No ho enteneu. Aquesta il.lustració l´ha feta un xinès per què la volien en tinta xina jijijiji.......... Aclarit???

Valoración:3menosmas

Nemanema
Hace más de 5 año

Adoren la taula al dibuix per què algú creu que era així, i si no ho era, s´ho ha inventat. Se son é vero é ben trovato.

Valoración:0menosmas

LITUS
Hace más de 5 año

¿Por qué adoran esos señores del dibujo una taula? Qué cosa más rara.

Valoración:0menosmas

Joan
Hace más de 5 año

Tienen razón los comentarios. Es curioso porque la directora, en su día, se llenó la boca de "apoyar" todo lo menorquin. Las palabras no tienen valor, señora directora, son los hechos.

Valoración:7menosmas

Oriol
Hace más de 5 año

Els que "defensen" Menorca aposten pel "made in china". Si vivim coses veurem... El que és veritat es que els de l´esquerra ens saben enganyar millor. Per sempre més.

Valoración:1menosmas

Anselmo L.
Hace más de 5 año

Pues, efectivamente tiene razón el comentario anterior. Es curioso lo de que le haya parecido a la directora del museo que ningún artista de Menorca pudiese hacer ese trabajo.¿Debe ser que le parece que no hay ninguno de preparado para ello?.

Valoración:6menosmas

Aquet mueu no estalona l'Art menorqui
Hace más de 5 año

Aquestes senyoras que ho han organitzat, no han trobat entre ets numerosísims artistas que tenim a Menorca cap de prou bo per fer aquest dibuixets ??? Han hagut de buscar-ne un de la china??? Aixó sí que es estalonar l'Art menorquí. Enhorabona, a elles i a la directora del museo.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1