TW
0

Ingredients (per a un plat):

· 1-2 patates
· 1 làmina de sobrassada
· 2 ous
· 4-5 alls
· 1l d'aigua
· 200 cl de vinagre
· Oli d'oliva
· Sal
· Llor

Pelem les patates, les tallem a làmines fines i llavors les sofregim en oli d'oliva amb alls i llor durant 10 minuts aproximadament. Mentre les patates es van confitant, dins d'una olla, comencem a escalfar l'aigua i el vinagre on farem l'ou potxat. A la vegada, anem preparant la crema d'ou estrellat. Fregim un ou i quan estigui ben daurat l'aboquem dins d'un recipient, amb tot l'oli, perquè es refredi.

Quan estigui ben fred, hi afegim una mica d'aigua i ho triturem amb una batedora, fins a obtenir una crema blanquinosa. Llavors, anem a preparar l'ou potxat. Quan l'aigua amb vinagre estigui ben calenta, hi tirem un ou i el potxem. Amb molt de compte, el traiem de l'olla i el deixem que refredi en aigua tèbia. Quan les patates estan confitades, les traiem de la paella i les salem.

Noticias relacionadas

Acte seguit, comencem la presentació del plat. En primer lloc col·loquem les patates dins d'un motllo i les premsem. A poc a poc, retirem el motllo i a sobre les patates hi posem una làmina de sobrassada. Llavors, ho posem dins del forn durant 2 minuts perquè la sobrassada tregui el seu suc i impregni la patata.

Acte seguit, traiem l'ou potxat de l'aigua tèbia, el ben eixuguem i el col·loquem damunt la sobrassada. En darrer lloc tirem la crema d'ou estrellat al voltant de la patata.

Doro Biurrum

Després de treballar a la península, interesar-se «pel dolç» i la cuina japonesa, el 1993 obre a Menorca Pilar d'en Doro, després Sa Parereta d'en Doro (1999) i Terra (2014) en el port de Maó.