«Foc i Fum» es farà enguany al Teatre de Calós

Miquel Pau Fullana i Joan Mesquida seran els directors escènic i musical de la sarsuela de Sant Joan que es representarà a la renovada sala salesiana, que aquest dissabte s’inaugurà amb una gran festa

|

Valorar:
preload
La coreografia del Dosa Gent Jove engrescà al públic durant l’acte d’inauguració del teatre

La coreografia del Dosa Gent Jove engrescà al públic durant l’acte d’inauguració del teatre

30-01-2016 | Josep Bagur Gomila

La sarsuela «Foc i Fum» s'escenificarà enguany en el renovat Teatre de Calós. Feia quatre anys que l'obra costumista de Sant Joan no es representava a la sala salesiana i ho farà de la mà de dues persones amb experiència al front de l'espectacle: Miquel Pau Fullana, com a director escènic, i Joan Mesquida com a director musical. Així ho avançà ahir el nou president de la UUAADB, Pedro Arguimbau, qui anuncia que s'obrirà un procés de selecció per escollir els cantants de la sarsuela amb el suport a l'escenari dels actors de la companyia D9 Don Bosco.

 «Foc i Fum» serà una de les cites importants per al renovat Teatre de Calós que ahir s'inaugurà oficialment amb una gran festa, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco. L'acte comptà amb les actuacions del Centre Juvenil Dosa Gent Jove i la companyia teatral D9 Don Bosco. A continuació, es projectà un vídeo amb fotografies dels més de cent anys del Teatre de Calós, amb imatges antigues de la Comunitat Salesiana i de particulars, amb un recorregut per les diferents etapes, l'ubicació actual d'ençà 1953. El grup teatral D9 Don Bosco s'encarregà de llegir el texte que acompanyà les imatges, a partir de les dades aportades per Gabriel Julià. Després d'una altra coreografia, es projectà un breu vídeo amb el procés de reforma del teatre i l'evolució de les obres.


Un auditori per a Ciutadella

En la seva intervenció, el director de l'Obra Salesiana a Ciutadella, Narcís Frígola, destacà l'esforç fet per a que la localitat hagi recuperat el Teatre de Calós després de 5 anys tancat i una inversió d'uns 400.000 euros, amb la voluntat de que sigui un equipament cultural de primer ordre i un referent de l'activitat cultural al municipi amb una capacitat de 600 localitats. Frígola es referí als reptes venidors, de manteniment i gestió del teatre, a les portes de tancar el contracte de gestió amb EME Produccions, i demanà la implicació del Consell i l'Ajuntament i el suport de tots. El director destacà que el teatre torna a aixecar el teló com a sala no només exclusiva de l'Obra Salesiana sinó també de tota Ciutadella. L'acte, amb presència d'autoritats i l'administrador diocesà, Gerard Villalonga, finalitzà amb un recital de Gospel Sa Fàbrica de Músics.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

No es un teatro
Hace más de 3 año

Teatro???? El nombre le viene grande. Salón de actos y poco más. Estuve en la función de Faemino y Cansado, no pienso volver. Seguiré asistiendo al Principal de Maó.

Valoración:-1menosmas

unterwegs
Hace más de 3 año

M´encanta recordar calos, Quan Don Uranga amb el seu acordió ens reunia as galliner i cantavem tots junts : " El Cosaco en su brioso corcel......", "La Chocolata estava molt calenta, de tant calenta ens vam cremar els dits. Sabeu per què?, sabeu per què? sabeu per què ?" etc etc etc

Aquellos maravillosos años de Calos Padres.!

Valoración:8menosmas

Es born
Hace más de 3 año

Avam si aquell teatre que roda pes voltants de sa plaça d'es born, propietat de unas "súper eficients" administracions espavilen. Molt de sortir pes diari i tot fum de fotmatjades.

Es salessians, pim pum.. Sense fer renou.. Pim pam nyas, teatre aclarit, Ciutadella recupera un element cultural necessari.

Valoración:22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1