Jordi Odrí, de Mô Teatre, arreplegant el material de decorats i vestuaris de la companyia | Javier Coll

TW
0

Decorats i vestuaris, des d'unes barques d'atrezzo fetes per Pacífic Camps, a vestits de cabaret, cadires, sofàs, taules, corbates i capells... Aquest és el material de desenes d'espectacles teatrals representats al llarg dels últims 30 anys per tres companyies de teatre de Maó que s'han anat estojant als Quarters de Santiago i que ara han de buidar perquè es pugui fer la nova Escola d'Adults de la ciutat.

Fa uns dies que les persones vinculades a les companyies La Clota, Mô Teatre i Set de Menorca estan fent paquets i traslladant tot el material emmagatzemat. L'Ajuntament de Maó els dóna una mà d'ajuda a través de la brigada municipal i el seu camió. Segons explica Jordi Odrí, de Mô Teatre, les feines de buidatge de l'espai que ocupaven als Quarters de Santiago ahir es va endarrerir una mica degut al mal temps però diu que el trasllat quedarà enllestit aquesta setmana. Aquest trasllat ha obligat als membres de les companyies de teatre a fer un repàs de la seva història a través dels decorats i vestuaris, a seleccionar el material i a llençar objectes inservibles.

Les tres companyies de teatre traslladaran el seu bagatge material a un magatzem al recinte de La Mola, gràcies a la bona disponibilitat de la gerència. Però aquest espai quedarà tancat i no hi podran accedir. És per això que es tractarà d'un dipòsit temporal mentre s'obren converses amb l'Ajuntament de Maó per tal de trobar un espai definitiu on deixar el seu material. Segons Jordi Odrí, el que cerquen les companyies és un espai de magatzem, però també un lloc on assajar i organitzar petits festivals de teatre.