L’obra es va presentar en presència dels propietaris de l’immoble. | Javier Coll

TW
5

El pintor Pol Marban ha acabat ja l'obra iniciada fa unes setmanes a la façana de l'antiga botiga de Muebles Victory, on reprodueix la il·lustració que domina el sostre de l'escala principal de Ca n'Oliver.

Aquesta ha estat una proposta de l'artista a l'Ajuntament de Maó, que l'equip de govern va veure adient, atenent a la dificultat per fer visible el Centre d'Art i d'Història Hernández Sanz, per ser Ca n'Oliver un Bé d'Interès Cultural (BIC), cosa que impossibilita la col·locació de banderoles o cartells indicatius per al visitant, a la façana.

El regidor de Cultura, Héctor Pons, apuntava aquest dimarts que «quan vam rebre la proposta vam veure que encaixava amb l'objectiu d'utilitzar l'entorn de l'edifici com a promoció» per a Ca n'Oliver. Una idea que seguia la línia dels vinils instal·lats a les finestres de l'immoble.

Per la seva part, la batlessa, Conxa Juanola, que agraí l'autorització de la família Victory per pintar la persiana, es va referir a l'obra com «una manera adequada de reproduir una de les principals pintures de la casa, i que simbolitza el comerç i la fortuna». Reproducció que «convidarà la gent a fer la visita».

Mentre, Pol Marban definia l'experiència com «molt agradable» pel tracte diari amb els veïns, i explicà que quan va conèixer Ca n'Oliver va veure en la il·lustració del sostre de l'escala «la connexió» ideal per atreure els visitants. «Aquesta pintura me va impressionar, és molt xula, i per les característiques de la barrera, me va semblar adequada per pintar-la».

L'Ajuntament aposta per iniciatives semblants per embellir altres indrets en desús o abandonats.