La mostra és organitzada amb el suport d’Arteme i Entremans, entre d’altres | CIME

TW
0

Deu artesans menorquins expliquen el seu ofici artesanal en la mostra «Fabricant Menorca. L'artesania ahir, avui i demà», que s'inaugurarà dissabtes a les 11 hores al Centre Artesanal de Menorca as Mercadal amb motiu del desè aniversari de la seva fundació. Es tracta del ferrer Lluís Vinent, el ceramista Remi Lora, el mestre d'aixa Miquel Huguet, la modista Neus Torrent, el sabater de banqueta Bartomeu Truyol, el fuster Paco Salort, el picador de pedra Víctor Marugán, el joier Santi Capó, l'esparter Francesc Pons i el pastisser José A. Giménez.

La presidenta del Consell, Maite Salord, recordà aquest dijous a la presentació, com el 21 de desembre de 2005 es va iniciar un projecte que va ser fruit de la col·laboració entre el Consell i el mateix sector artesà, amb el suport de l'Ajuntament des Mercadal i del Govern balear. «Aquest centre va néixer amb l'objectiu clar de promocionar i divulgar l'artesania de Menorca i continuarem treballant en aquesta línia», va dir.

«En una dècada el centre s'ha convertit en un espai de referència en tot allò relacionat amb l'artesania i s'ha començat a posicionar en el panorama cultural de l'Illa. En aquests deu anys s'han programat diferents exposicions temporals, s'han desenvolupat accions formatives, s'ha promocionat el producte artesà i s'ha projectat la museïtzació del centre», explicà Quim Salort, coordinador del centre.

El discurs de l'exposició té per objectiu donar una visió històrica i positiva de l'artesania de Menorca. En aquest sentit, el testimoniatge és una de les parts cabdals d'aquesta exposició. Així, s'ha seleccionat un testimoni de cada ofici a partir del criteri de tenir una trajectòria vital i professional prou significativa per ser contada.