Sessió. Els assistents van fer exercicis d’expressió corporal, però també de respiració i projecció de la veu. La sessió va ser a la sala petita de la «Albert Camus» | Javier Coll

TW
0

L'Escola d'Art Dramàtic de Menorca va oferir aquest diumenge, a la Sala Albert Camus de Sant Lluís, una classe oberta per a aquelles persones interessades en aproximar-se a la mecànica de les sessions que s'imparteixen al centre. Així, van ser una vintena els que van participar en la sessió, impartida pel director del centre, Pitus Fernández, i Rita Barber, qui enguany dóna les classes de veu.

Va ser com un petit tast amb públic d'allò que es fa durant l'any a l'escola. De fet, la sessió es va dividir en tres parts, una per a cada una de les àrees que s'ensenyen, interpretació, cos i moviment, i veu.

Pitus Fernández, qui va introduir els assistents en qüestions relacionades amb l'expressió corporal, explicava que amb aquesta sessió s'intentava donar una idea del que es fa a l'escola, començant per les «qualitats expressives del cos, per conèixer-lo bé i tenir control de l'espai». Perquè, com afirma, «abans de començar a parlar, l'actor ha de saber interpretar amb el cos», per transmetre amb la gestualitat, les expressions.

Així, es van fer diversos exercicis, per destacar la importància del cos, unes pràctiques que els assistents van realitzar amb el màxim interès, mentre el director anava proposant millores per transmetre de forma més convincent.

Per la seva part, Rita Barber va fer una petita introducció a les ensenyances que es donen relacionades amb la veu. Així, es van fer exercicis de respiració, de relaxació, de ressonància, per projectar la veu i per millorar la vocalització.


Consolidació

Fernández indicava després de la sessió que «després de vuit anys l'escola està assentada» com a alternativa real per als menorquins interessats en iniciar-se en l'art dramàtic. De fet, considera el director teatral que «aquest és un petit luxe que tenim a Menorca, ja que a Eivissa no tenen escola , només n'hi ha a Mallorca».

Enguany són divuit els alumnes que imparteixen el primer o el segon curs, rebent una base molt completa que els permetrà, a aquells que desitgin continuar, passar als estudis superiors, ja sigui a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears, o a altres centres.

Fernández, qui va estar bastants anys donant classe a l'Esadib, afirma que els menorquins que se'n van a seguir estudis a Mallorca «hi entren amb més bona nota, ja que hi arriben amb uns fonaments que no tenen els que comencen de zero». I és que a l'escola de Menorca s'ofereixen dos cursos de 180 hores cadascun, que es reparteixen entre les tres árees. Així, interpretació és la que té més pes, amb 90 hores per curs, mentre que cos i moviment i veu tenen 45 hores cada una.