Escena quotidiana d’una parella passant per davant La Confiteria

TW
3

No és una exposició molt grossa si xerram en termes quantitatius -hi mostra set obres-, però n'hi ha prou per constatar que l'estil colorit d'Ivan Triay desperta interès a Barcelona. I és que les escenes que pinta l'artista ciutadellenc cerquen, precisament, racons amb encant de la ciutat catalana.

Aquesta col·lecció es pot veure fins el proper dimecres a la galeria de Silvia Sennacheribbo, i com explica el propi Triay, ve a ser «com una segona part de l'exposició que vaig fer fa dos anys, sobre Barcelona, pintant no els llocs més emblemàtics, sinó els que a jo m'agraden».

Així, podem veure els seus característics personatges en una festa a una terrassa amb el Tibidabo de fons, una parella d'enamorats en un altre mirador i amb vistes a Montjuïc, al port i a edificis de la ciutat, una escena ambientada a la Casa Xina o una altra d'una jove a un edifici de la Plaça del Sol. També, la d'una altra parella que passa en bicicleta per davant de La Confiteria.

«Són acrílics sobre tela, obres molt esquemàtiques, amb línies de contorn i colors vius, per transmetre bon rotllo», explica Triay, content per l'exposició.

Actualment, el pintor menorquí, que resideix a Barcelona des de fa anys, segueix treballant amb galeries de Menorca, mentre segueix impulsant les seves obres a Catalunya. «Aquí tot és molt més difícil, però van sortint feines d'il·lustració, amb agències de publicitat». Així i tot, el major volum de feina el genera a Menorca, on ja està preparant una exposició per aquest estiu, a la Galeria VidrArt, amb una vintena de quadres d'obra nova i també alguns d'altres èpoques.

Ivan Triay ja ha fet quatre exposicions individuals a la Ciutat Comtal, a més d'altres de caràcter col·lectiu.