Els músics van introduir breus explicacions sobre les diferents obres que interpretaren | Gemma Andreu

TW
0

Agradable i especial va ser la vetllada que proposaren dimecres els components d'un quartet de vent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, en l'actuació que van oferir aquest dijous en un entorn privilegiat i amb tanta història com és el poblat prehistòric de Torre d'en Galmés.

Aquesta era una actuació organitzada pel Consell i en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaior i l'orquestra balear, tot aprofitant el muntatge per al cinquè Concert de la Lluna Plena de demà.

La cita arribava després de la de fa unes setmanes al jaciment de Montefí, a Ciutadella, en el que és una iniciativa per destacar el patrimoni cultural de l'Illa, arran de l'adhesió de la Simfònica a la candidatura a Patrimoni Mundial de la Menorca Talaiòtica. Així ho recordà el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, en la presentació del concert.

Els quatre trompes oferiren un repertori amb obres de Mozart, Bach, Händel o Bernstein, peces que introduïren amb explicacions amenes i simpàtiques, que van permetre que el públic s'endinsés millor en les particularitats de cada composició.

A Torre d'en Galmès s'hi van reunir unes 250 persones, en la que era la primera ocasió en què es reunia un quartet d'aquestes característiques al poblat, un entorn que proporciona un valor afegit a les actuacions que s'hi realitzen, per la seva especial singularitat.