TW
3

Els articles de Joan Pons, que combinen la creació literària amb la immediatesa periodística a la sèrie «Pedraules», publicats pel MENORCA «Es Diari», han estat reunits, ordenats i publicats en un nou volum de la col.lecció Petit Format de l’'Institut Menorquí d'’Estudis.

El llibre serà presentat aquest dissabte, a les 20,30 hores, en un acte que es celebrarà damunt ses Fonts d'enfora, en un tombant del carrer de Sant Bartomeu, a càrrec de l'actor i dramaturg mallorquí Antoni Gomila, i amb la participació de l'autor, Joan Pons.

És una edició conjunta de l’IME i «Es Diari», promoguda i duita a terme en el marc de les activitats del 75è aniversari del rotatiu insular. Aquesta novetat editorial, impressa als obradors de Gràfiques Menorca, va sortir al carrer amb motiu de la Festa del Llibre d’'enguany.

L'’autor, Joan Pons, escriptor i poeta ferrerienc, subratllael sentit pedagògic, l'’esperit crític i els secrets d'aquest volum.

«Es un llibre molt ric, amb una gran diversitat de temes; diferents registres -literari, poètic, narratiu, assaig-i un treball d’etimologia i recerca filològica, en la mateixa línia que el ‘Glosari’ d’'Eugeni d’'Ors», afirma Fina Salord, presidenta del Consel Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis.

Noticias relacionadas

riquesa de «Pedraules» consisteix en incorporar elements de tot allò que s'’ha escrit sobre Menorca, que Joan Pons ha llegit amb atenció; i la seva vasta cultura literària.

El conseller de Cultura, Maria Ballester, apunta que «la quotidi>aneitat de l'’autor ho integra tot, amb una mirada exiliada, d'’aquell menorquí que retorna a la seva illa nadiva i reviu el dia a dia, el batec del passat recent de Menorca».

Joan Pons, fill d’'en Sebastià de La Sala, explica que son pare, el recordat mestre de manobres, era un constructor que emprava les pedres. per a construir les cases de Ferreries. «Jo construesc i escric amb paraules, perquè les paraules són les pedres per als escriptors», digué l'’autor de «Nàufrags», «El laberint de les girafes», «Barba-rossa», «Gossos de pluja" i «La casa de gel».

L'’actor mallorquí Antoni Gomila, molt vinculat a Ferreries, és l’autor d'’un pròleg on afirma: «Com cada una de les pedres d’'un marge, en Joan dóna a cada paraula la tasca d’'estintolar una opinió, una actitud, un missatge, i forjar un mur d’'estoica ressistència davant els avatars injustos de la vida i dels homes».

Aquest dissabte tindrem oportunitat d'escoltar-lo en viu i en directe, a Ferreries, a la presentació de "Pedraules".