Aquest dissabte, a Ferreries, presentació de 'Pedraules ', el llibre de les paraules de pedra de Menorca

A les 20.30 hores, damunt ses Fonts d'enfora, a càrrec de l'actor mallorquí Antoni Gomila

|

Valorar:
preload
Josefina Salord, Jaume Mascaró, Joan Pons, Miquel Àngel Maria i Josep Pons Fraga, a l’IME amb motiu de la publicció de "Pedraule

Josefina Salord, Jaume Mascaró, Joan Pons, Miquel Àngel Maria i Josep Pons Fraga, a l’IME amb motiu de la publicció de "Pedraules"

20-08-2016
Josefina Salord, Jaume Mascaró, Joan Pons, Miquel Àngel Maria i Josep Pons Fraga, a l’IME amb motiu de la publicció de "PedrauleL'actor i dramaturg mallorquí Antoni Gomila presentarà el llibre de Joan Pons

Els articles de Joan Pons, que combinen la creació literària amb la immediatesa periodística a la sèrie «Pedraules», publicats pel MENORCA «Es Diari», han estat reunits, ordenats i publicats en un nou volum de la col.lecció Petit Format de l’'Institut Menorquí d'’Estudis.

El llibre serà presentat aquest dissabte, a les 20,30 hores, en un acte que es celebrarà damunt ses Fonts d'enfora, en un tombant del carrer de Sant Bartomeu, a càrrec de l'actor i dramaturg mallorquí Antoni Gomila, i amb la participació de l'autor, Joan Pons.

És una edició conjunta de l’IME i «Es Diari», promoguda i duita a terme en el marc de les activitats del 75è aniversari del rotatiu insular. Aquesta novetat editorial, impressa als obradors de Gràfiques Menorca, va sortir al carrer amb motiu de la Festa del Llibre d’'enguany.

L'’autor, Joan Pons, escriptor i poeta ferrerienc, subratllael sentit pedagògic, l'’esperit crític i els secrets d'aquest volum.

«Es un llibre molt ric, amb una gran diversitat de temes; diferents registres -literari, poètic, narratiu, assaig-i un treball d’etimologia i recerca filològica, en la mateixa línia que el ‘Glosari’ d’'Eugeni d’'Ors», afirma Fina Salord, presidenta del Consel Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis.

riquesa de «Pedraules» consisteix en incorporar elements de tot allò que s'’ha escrit sobre Menorca, que Joan Pons ha llegit amb atenció; i la seva vasta cultura literària.

El conseller de Cultura, Maria Ballester, apunta que «la quotidi>aneitat de l'’autor ho integra tot, amb una mirada exiliada, d'’aquell menorquí que retorna a la seva illa nadiva i reviu el dia a dia, el batec del passat recent de Menorca».

Joan Pons, fill d’'en Sebastià de La Sala, explica que son pare, el recordat mestre de manobres, era un constructor que emprava les pedres. per a construir les cases de Ferreries. «Jo construesc i escric amb paraules, perquè les paraules són les pedres per als escriptors», digué l'’autor de «Nàufrags», «El laberint de les girafes», «Barba-rossa», «Gossos de pluja" i «La casa de gel».

L'’actor mallorquí Antoni Gomila, molt vinculat a Ferreries, és l’autor d'’un pròleg on afirma: «Com cada una de les pedres d’'un marge, en Joan dóna a cada paraula la tasca d’'estintolar una opinió, una actitud, un missatge, i forjar un mur d’'estoica ressistència davant els avatars injustos de la vida i dels homes».

Aquest dissabte tindrem oportunitat d'escoltar-lo en viu i en directe, a Ferreries, a la presentació de "Pedraules".

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

FFlorit
Hace más de 3 año

D'aquesta manera no perdrem els articles den Joan Pons i els trobarem tots a un mateix volum per a rellegir-los.

Valoración:1menosmas

Ponç Pons
Hace más de 3 año

Aniré a la presentació a Ferreries. Aquest llibre m,agradarà molt perquè Joan Pons escriu bé i amb estil.

Valoración:2menosmas

Teresa Casalí
Hace más de 3 año

Enhorabona a l'IME i al diari Menorca per a recollir els articles den Joan Pons. Són magnífics. Els retallava cada setmana i els guardava. Ara els tindré tots junts, en un volum. Molt bona feina la den Joan Pons.

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1