Més de 1.000 persones de festa per la llengua

La icona del country mallorquí Tomeu Penya apadrinava l’acte en defensa la llengua

|

Valorar:
preload
Menorca Mao Pabellon Menorca Concert per la llengua Grup Els Cata

La diversitat entre el públic feia palesa la pluralitat d’estils musicals que s’exhibia en el Concert per la Llengua, una iniciativa itinerant que arribava per primera vegada a Menorca amb l’objectiu de promoure la música en català.

Javier Coll

La festa musical per la llengua, que s'havia de celebrar en principi el 26 de juny, feia saltar i cantar tot de cares majoritàriament joves aquest dimecres al vespre fora del Pavelló Menorca de Maó. Més de 1.000 persones, segons el Grup Trui, organitzador de l'esdeveniment, van assistir al festival itinerant Concert per la Llengua, que enguany portava a l'Illa cinc hores de música amb els ritmes pop-folk d'Els Catarres i un rereforns activista amb el reggae i l'ska dels valencians Aspencat.

La icona del country mallorquí Tomeu Penya apadrinava l'acte en defensa la llengua. A més de fer costat a les dues agrupacions, amb les quals formava una mostra de les realitats culturals de Catalunya, València i Balears.

Tomeu Penya va encetar l'acte a les nou de la nit i escalfava l'ambient amb la seva simpatia i alguns temes del seu nou disc «Optimista». Quan va tenir el públic a to va aprofitar per presentar els catalans Els Catarres, que després del seu hit «Jenifer» al 2011, escampaven l'alegria del seu últim treball «Big Bang» per finalitzar una gira d'un centenar de concerts arreu d'Europa i Àsia.

Aspencat van ser els protagonistes del punt més mogut i gamberro amb la seva mescla d'electrònica i ska de lletres intransigents, que van allargar passada la mitjanit.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

timo
Hace más de 4 año

Tenemos que radicalizarnos los ciudadanos normales para que se enteren estos impresentables?

Valoración:2menosmas

Pepe
Hace más de 4 año

Que pesados los catálufos estos

Valoración:0menosmas

separatista independentista y eso
Hace más de 4 año

todos en llengo catalana cap de la illa qye sépiga xerrar . NEFASTA

Valoración:-3menosmas

idees - menorquines-
Hace más de 4 año

Amb el nivell de musics que hi ha a Menorca, es podria fer per l'octubre/abril un festival només amb gent d'aqui: guiem soldevila, leonmanso, som-hi, cala joia, siscu es moix, cris juanico amb benejam, sa xaranga des xubec, sa batucada, arena, i molts altres grups. Es podria fer com una fira on podrien venir de mallorca i eivissa i poder ofertar espectacles a nivell d'illes balears per un circuit de verbenas, festes, festivals,...

Valoración:14menosmas

reflexió
Hace más de 4 año

Bona noticia, però que passa amb tota la cultura que s'ofereix a Menorca que no està organitzada pels ajuntaments, consell,... i que és mes barat i no surt al Diari Menorca? Per que no es planteja que passaria si el Menorca tingues més noticies de cultura que de successos??? Seriem més felissos?

Valoración:15menosmas

Avam
Hace más de 4 año

A un poc de cap.

Si te pensas que es catarres no es de han contractat per es color politic, i per Sa cançoneta de Sa Vaga de educacio, es que no t'enteras de Sa pelicula.

Lo dit, ni un artista local, 1000 persones pelades es mes de Agost, i evidentment subvencionat.

Catarres no pinten res, tomeu penya es un crack i com a germa mallorquí sempre está convidat. Ara si vols fer un concert Aixi, tambe gent local, i sense color polític. Después pasa lo que pasa, envés de agradar a tothom, divisions, polemica, vamos lo que sempre te a veure amb mes, pesemeros, independentistas i republicans erc.

Es ve que a n'es altres concerTs destiu mai Hi ha hagut polémica?? Doncs a mirarse es llombrigol, que algo haureu fet malament

Valoración:-2menosmas

TURandot
Hace más de 4 año

Por el inglés y es español no es besaría hacer ningún concierto.

Valoración:-8menosmas

juan
Hace más de 4 año

Con los buenos musicos que tenemos en Menorca, y que les iría muy bien un concierto como éste, y van a gastarse en dinero en grupos que NO HABLAN NUESTRA LENGUA!!!!

Valoración:-4menosmas

sorpresa
Hace más de 4 año

A van jo i vaix asser per veure en tomeu penya i quina sorpresa una sola canço els altres bueno pero vus puc asegura q mil personas ni hablar i sa senyora batlesa de Mao si va fer 15Min.va ser tot clar con ella entraba de franc.

Valoración:5menosmas

Un Menorquín
Hace más de 4 año

Todo esto pagado con el dinero de .....? ya que lo hacen y lo pagan con nuestro dinero, al menos que sea gente de aquí.... pero claro, los de aquí, tal vez eso de gritar por y para la independencia de Narnia .... En fin....

Valoración:16menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3