Aguelo, aquest dijous, al fons, aspirant arena a l’entorn de dos pivots d’àmfora | A.M.M.

TW
0

Els Amics del Museu de Menorca encaren aquests darrers dies com els últims del projecte de recerca al fons de la platja de Binisafúller. I és que després de deu anys i cinc temporades de sondejos i excavacions subaquàtiques, consideren que «ja no obtindrem més dades, està tot excavat».

Els codirectors de l'excavació, Octavi Pons i Xavi Aguelo, i l'equip multidisciplinar que hi treballa, donaran per acabades les feines dia 12.

Aquesta campanya, que ha estat possible pels 5.300 euros de subvenció del Consell i l'estaló de diverses empreses, ha servit per confirmar que són les restes d'un vaixell de tradició púnica d'uns 10 metres d'eslora i que, al segle IV abans de Crist, va arribar carregat amb unes 300 àmfores plenes de vi. A més, se sap que provenia de la Península Ibèrica i s'han localitzat peces com una pinta de llenya i altres objectes de la tripulació, que han servit per datar el vaixell. Ara comença un llarg treball d'estudi de tot el material extret, mentre que les restes que encara es conserven es tornaran a enterrar.