Surt el llibre dels premis de relat i poesia Illa de Menorca

Editorial Menorca publica el llibre dels guanyadors: «Les estranyes restes d’un naufragi» i «Collita pròpia»

|

Valorar:
Gemma Andreu

Ja és a la venda el llibre dels premis Illa de Menorca i de Narració Curta i de Poesia que es van concedir el passat mes de juny. Les dues obres guanyadores: «Les estranyes restes d'un naufragi» i «Collita pròpia», de Joan Triay i Vidal i Guillem Benejam Taltavull respectivament, donen títol a aquesta obra editada per Editorial Menorca. La publicació recull també els set relats finalistes del XXIII Premi Illa de Menorca de Narració Curta i els sis poemes finalistes del III Premi Illa de Menorca.

Convocats per Editorial Menorca i el Consell i patrocinats per Endesa i La Caixa aquests guardons, creats l'any 1992, tenen per objectiu fomentar la creativitat i la projecció de nous autors i també, per altre banda, amb la publicació del llibre trobar lectors per les obres més destacades que s'han presentat a concurs i que han estat seleccionades pel jurat.

Al llarg de la història l'han guanyat autors que posteriorment han tingut una exitosa carrera literària com Joan Pons, Maite Salord i Miquel Àngel Maria, els dos darrers actualment a la Corporació insular. També van obtenir el premi conegudes plomes de l'Illa com Josep Portella, Juan Luis Hernádez, Laura Bañón i José Antonio Fortuny, entre d'altres.

A més dels títols guanyadors que donen nom al llibre en aquest recull hi figuren els relats: «El fillet de la cara pigada», de Vicent Goñalons Rotger; «Ara o mai», de Guillem Benejam Taltavull; «Llibertat vigilada», de Lina Bosch Marquès; «Cercle tancat», de Juan Luis Hernández; «El revolucionario», de Josep Massanés; «Amnèsia cruel», de José Luis Orfila Tudurí i «Tornar», de Pau Seguí Pons. En el capítol de poemes hi trobem: «Cor endins», de Carles Mercadal i Victory; «Ella», de Joana Bagur Florit; «Alens de mar» i «Basarda apocalíptica», de Bep Joan Casasnovas Mascaró; «Cap espurna», de Carlos Minuchin Vilafranca» i «Apunts s de metafísica», de Francesc Riudavets Cavaller.

P

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

TURandot
Hace más de 4 año

Para mí estos galardones tienen la misma relevancia que el Nobel de La Paz y el Nobel de Dylan

Valoración:0menosmas

Lector
Hace más de 4 año

Visca! Boníssima la iniciativa i la publicació del llibre! Enhorabona, Menorca! Però ben pobres els diners dels premis: les empreses que els patrocinen haurien de dotar els premis amb més diners, perquè en tenen, en guanyen prou!

Valoración:5menosmas

sandra
Hace más de 4 año

de menorca escrits en catalá como NO

Valoración:-13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1